300 applicaties naar de cloud voor Royal FloraHolland

Geen gebaande paden voor de .NET developers van Conclusion Enablement waar Jeroen als senior .NET developer onderdeel van is. “Bij de start van het project bij Royal FloraHolland moesten er bijna 300 applicaties worden gemigreerd naar de cloud. Na een shift stond de teller op zo’n 150 applicaties. En aan ons de taak om deze met alle technische aspecten gereed te maken voor de cloud.

16 maart 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Werken bij Conclusion - Net developer Jeroen

Impact maken in een omvangrijk project voor de grootste bloemenveiling ter wereld. Conclusion Enablement bundelde de krachten voor de vernieuwing van de IT-infrastructuur en de migratie naar de public cloud voor Royal FloraHolland. Het team van specialisten leverde een belangrijke bijdrage aan de transitie van het bestaande netwerk naar een cloudomgeving.  

Snelheid, omvang en complexiteit

Geen gebaande paden voor de .Net developers van Conclusion Enablement waar Jeroen als senior .Net developer onderdeel van is. “Bij de start van het project bij Royal FloraHolland moesten er bijna 300 applicaties worden gemigreerd naar de cloud. Na een shift stond de teller op zo’n 150 applicaties. En aan ons de taak om deze met alle technische aspecten gereed te maken voor de cloud. Vanwege de verouderde hardware moest de migratie in een hoog tempo plaatsvinden. De grote uitdaging was de snelheid, het grote aantal applicaties en de complexiteit die veel uitzoekwerk vergde. Wij ontwikkelden een platform waarmee we veel applicaties konden laten landen. De complexiteit zat met name in de technische details die bij dit project kwamen kijken en het zoeken van de juiste oplossingen. Telkens nieuwe dingen ontdekken en zoeken naar de beste oplossing, was een super leerzame ervaring.”

Stabiel en beheersbaar landschap

“Van betekenis zijn voor Royal FloraHolland door een stabiel en goed beheersbaar landschap te realiseren. Het doel was het aantal problemen en verstoringen in het dagelijkse proces te verminderen. In de oude situatie waren veel applicaties per machine geclusterd. Onze opdracht was om alle applicaties in AWS te zetten. Om deze machines allemaal over te kunnen nemen, moesten we flink de details induiken. Ons werk leidde ertoe dat elke applicatie een unieke machine of resource kreeg en daarmee eigen capaciteit. In feite waren de verschillende beheerteams, zoals de teams Veilen en Logistiek, onze interne klant in dit project. Het is erg bevredigend dat we van betekenis waren voor de verschillende teams en daarmee een belangrijke bijdrage leverden aan het succes van dit omvangrijke project.”

Een ontdekkingsreis met focus op beheer; uitgangspunt was een goede monitoring van de applicaties als ze eenmaal in productie zijn.

Jeroen Garms | Senior .NET developer
Ruimte om te ontdekken

“Een onontgonnen gebied, dat was het voor ons zeker bij aanvang van het project bij Royal FloraHolland. Het was een hele uitdaging en tegelijkertijd ook het allerleukste om samen te zoeken naar de beste uitkomst. Vanuit de organisatie kregen we alle ruimte en vrijheid om over oplossingen na te denken. De mooie inhoudelijke discussies die we met elkaar voerden en alle aangedragen ideeën leidden tot goede oplossingen. Het was kortom een ontdekkingsreis met een grote focus op het beheeraspect; het uitgangspunt was een goede monitoring van de applicaties als ze eenmaal in productie zijn.”

Focus op technologie

“Werken met de nieuwst beschikbare technologie, dat is bij Conclusion altijd het uitgangspunt. Het is ons beleid om altijd met de nieuwste versie van .Net te werken. Wij zetten steeds meer in op serverloze computing waardoor we efficiënter gebruik kunnen maken van het cloudplatform. Sowieso staat ontwikkeling bij ons voorop. Het Royal FloraHolland-project heeft mij veel gebracht in mijn ontwikkeling in zowel het proces als op technisch gebied. De transformatie was bijzonder qua omvang en de hoeveelheid aan applicaties om in te regelen. Een project om niet snel te vergeten.”

Blog
Jeroen Timmermans

Met verschillende ontwikkelaars werken aan één doel

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & Events