• Onze vacatures

    Alle vacatures op één plek: vind de vacature die bij jou past!

  • Wat jouw expertise ook is, wij vertellen je meer.

  • Conclusion: een unieke bundeling van bedrijven met elk hun eigen signatuur.

  • Lees de verhalen van onze collega’s of ontmoet ons live of digitaal!

Het werk van product designer Marijn doet er echt toe

Marijn (1998) begon 2,5 jaar geleden bij Conclusion ForeyeT. Om zijn opleiding Industrieel Productontwerpen af te ronden, zocht hij een afstudeerstage. “Onze directeur Martijn reageerde op mijn LinkedIn-oproepje voor een stageplek en zo kwam ik bij Conclusion ForeyeT terecht”, vertelt Marijn. “Daar zat eerlijk gezegd geen groter plan achter, maar het heeft ontzettend goed uitgepakt.”

1 november 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Na zijn afstuderen is Marijn gelijk aan de slag gegaan als ontwerper bij Conclusion ForeyeT. Hij kreeg vanaf zijn eerste dag miljoenenprojecten onder zich. “Ik was de enige interne productontwerper en daarmee dus ook de hoofdverantwoordelijke. Dat was wel even spannend, maar het is vooral heel fijn dat ze zo in je geloven hier bij Conclusion ForeyeT. Ik kreeg het volste vertrouwen en vanaf dag 1 kon ik van betekenis zijn.”

Retrofit

Marijn houdt zich dagelijks bezig met het ontwerp van producten in de OV-branche. “Op dit moment ben ik het grootste deel van de tijd bezig met een retrofit-project voor ProRail. Ken je die blauwe borden met reizigersinformatie die op de perrons hangen? Veel daarvan zijn verouderd en hebben daarom een verhoogde kans op storingen. Wij bij Conclusion ForeyeT hebben onder andere de opdracht om te zorgen dat deze borden operationeel blijven. Onze R&D afdeling levert ontwerpen aan voor een nieuwe retrofit. Die bedenken we én voeren we uit. Zo kunnen we aan ProRail garanderen dat de borden in de toekomst ook operationeel blijven. Aan de buitenkant zul je er uiteraard geen verschil aan merken, maar de binnenkant is compleet opnieuw ontworpen naar de eisen van deze tijd.”

Werk met impact

“Dat is toch gaaf? Elke dag maken honderdduizenden mensen gebruik van míjn ontwerp. Mijn werk heeft echt impact, dat maakt me erg trots. Bij ons ontwerp houden we altijd rekening met twee dingen: het moet duurzaam zijn en het moet goed te onderhouden zijn. Bij de schermen met reizigersinformatie hebben we een energiebesparing van tientallen procenten weten te realiseren. En we zorgen altijd dat het ontwerp gemakkelijk te bereiken is in geval van storing of onderhoud. Als product designer maak je dingen zo goed mogelijk, maar je ontkomt er niet aan dat ze een keer stuk gaan of aangepast moeten worden. Aan mij de taak het product zo slim te ontwerpen dat dat ook probleemloos gaat.”

We zijn een relatief klein bedrijf en dat betekent dat mijn werk gelijk van grote betekenis is.

Marijn Schepers, product designer

Korte lijnen

“Het leuke aan werken voor Conclusion ForeyeT is het vertrouwen dat ik krijg. We zijn een relatief klein bedrijf en dat betekent dat mijn werk gelijk van grote betekenis is. Wat ik al zei, er zijn honderdduizenden  mensen die mijn product dagelijks gebruiken. Ik leer elke dag nieuwe dingen, dat is heel tof. En natuurlijk is het ook superfijn dat ik relaxte collega’s heb en dat we allemaal altijd bij elkaar binnen kunnen lopen. Een deel van mijn werkdag bestaat uit ‘brandjes blussen’ bij andere afdelingen. Als de servicemonteurs ergens tegenaan lopen, kijk ik bijvoorbeeld even met ze mee. En zo gaat het andersom ook. Bij Conclusion ForeyeT zijn de lijnen heel kort. Iedereen werkt met elkaar samen en stimuleert elkaar te bedenken hoe dingen nóg slimmer en efficiënter kunnen. Gaat het al 9 keer op dezelfde manier? Dan kan het de tiende keer misschien net even anders. Zo wordt de gebruikservaring beter en maken we het leven van de klant en de gebruiker weer een stukje makkelijker.”

Groei

“We gaan steeds meer van productonderhoud en retrofit naar productontwikkeling. Dat betekent dat mijn rol als ontwerper hier alleen maar groter kan worden. De afdeling groeit en er is veel ruimte voor mijn eigen ontwikkeling. Dat is heel fijn. Dat ik op deze leeftijd al aan zulke grote projecten kan werken, vind ik echt te gek. Ik sta overal met m’n neus bovenop, ik kan me blijven ontwikkelen en bovenal: ik kan hier helemaal mezelf zijn.”

Blog

Werken bij Conclusion. Dat is net even anders.

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & Events
Verschil moet er zijn
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
  • Thema's
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security