• Onze vacatures

    Alle vacatures op één plek: vind de vacature die bij jou past!

  • Wat jouw expertise ook is, wij vertellen je meer.

  • Conclusion: een unieke bundeling van bedrijven met elk hun eigen signatuur.

  • Lees de verhalen van onze collega’s of ontmoet ons live of digitaal!

De beste start voor mijn traineeship

Raoul was na de mbo-opleiding IT netwerkbeheerder nog niet uitgeleerd. Maar de werkvloer trok. Hij koos voor de duale opleiding hbo ICT Cyber Security en Cloud aan de Hogeschool Utrecht. De ideale combinatie van 1 dag naar school en 3 dagen naar Conclusion Mission Critical. “De keuze voor dit traineeship was snel gemaakt. Ze stonden op de banenmarkt van de Hogeschool. Het klikte meteen. Ik kon vervolgens een dagje meelopen en dat welkom was zo hartelijk dat ik ben gebleven.”

1 december 2022   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Raoul Smulders, Junior Mission Critical Engineer

“Wat ik niet had verwacht, is dat het bedrijf zo groot is. Niet alleen in bedrijfsomvang, maar ook de impact die we maken. Ik werk op het operating center. Hier monitoren en beheren we alle kritische diensten en processen van organisaties in het hart van de maatschappij. Ik werk voor het OV-domein. Met ons werk zorgen we ervoor dat alle IT-systemen altijd beschikbaar zijn. Storingen in de IT-systemen worden door ons opgepakt. Samen met mijn directe collega’s lossen we deze storingen op of halen we andere collega’s erbij om de storing te verhelpen. Soms komt het ook voor dat we andere partijen moeten inschakelen. Oplossen en de klant informeren over de oplossing, dat is het mooiste.”

“Het operating center is de plek om te leren denken in oplossingen. Onder tijdsdruk. Een goede plek om te starten met dit traineeship. Het is fascinerend om te werken in zo’n groot systeem met al die applicaties. We zijn er 24/7.  In een dienst werk ik samen met 3 collega’s voor openbaar vervoer. En we doen het echt samen. Dat is fijn. Ik ga dagelijks met veel plezier naar het werk. En in de pauzes raken we niet uitgepraat over formule 1 of voetbal. Echt een fijne werksfeer waar ik me thuis voel.”

Hier werk je echt in een team, we doen het werk samen. Heel bijzonder.

Raoul Smulders, Junior Mission Critical Engineer

“De combinatie van werken en leren is uitdagend. Naast je werk volg je een blokvak op school en is er de voorbereiding van lessen. Plus de verslaglegging. Allemaal in een hoog tempo. Je moet goed leren plannen. En afwegen: wat is belangrijk en wat niet? De betrokkenheid van Conclusion is groot. Als ik dingen niet begrijp dan nemen mijn collega’s de tijd om het aan mij uit te leggen. Met mijn begeleider Sander evalueer ik de beroepstaken en bespreek de voortgang van mijn leercurve. Maar ik spreek hem ook wekelijks op de werkvloer. Dan komt hij vragen hoe het met mij gaat als persoon. Je wordt hier gezien, die persoonlijke aandacht is fijn. Als het werk erop zit hier in het operating center is ook mijn eerste semester afgelopen. In het tweede semester, de tweede helft van het schooljaar, ga ik in 1 van de oplosgroepen werken. Dan ga ik naar Infra-Netwerk voor het meer specialistische werk. Ook hier heb ik veel zin in.”

Stap in de wereld van conclusion qr code

Stap onze wereld binnen

Kom even bij ons binnen! En ervaar hoe het is om als starter bij Conclusion te werken. De QR-code scannen werkt het fijnst. Geen telefoon bij de hand? Klik dan op de link.

Blogs van trainees

Blog
Gerco van Dijk

Traineeship bij Conclusion: het begin van mijn leerreis

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesStages en traineeshipsNieuws & Events
Contact
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Thema's
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies