Daans top-vijf redenen om stage te lopen bij Conclusion

Van PIGSTOCK Festival in Lemele naar de Conclusion-toren in Utrecht. Het contrast kon bijna niet groter. Sallandse “plattelandsjongen” Daan Wilts besloot voor zijn studie Communication Science aan de Universiteit Twente niet een minor in het buitenland te volgen, maar op zoek te gaan naar een meewerkstage. Hij sloeg aan op de stage journalistiek en communicatie in ons marketing- en communicatieteam. Daan deelt in dit artikel vijf redenen waarom ook jij Conclusion zou moeten overwegen voor je stageperiode.

8 februari 2024   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Daan en Maarten

First things first: Waarom verkies je een meewerkstage boven een avontuur in het buitenland? Daan: “Ik wilde graag in de praktijk ervaren wat ik in theorie geleerd heb. Een bewuste keuze dus. Als innovatief IT-bedrijf ligt Conclusion in het verlengde van mijn studie. Het veelzijdige karakter van het Conclusion-ecosysteem trok mij ook aan. Mijn gedachte: met zoveel diversiteit in het bedrijf vind ik altijd wel mijn plek. En laten we eerlijk zijn, Utrecht komt voor een jongen uit Lemele aardig in de buurt van het buitenland.” 

Die veelzijdigheid konden we hem gelukkig bieden. Zijn stagebegeleider Maarten vertelt: “Ik zocht eigenlijk een student journalistiek, met focus op het schrijven en redigeren van teksten. We ontdekten binnen no time dat Daans hart hier niet sneller van gaat kloppen. Als het aan hem ligt neemt A.I. elke vorm van tekstcreatie over. Maar wat dan wel? Door zijn ondernemende houding haakte hij probleemloos aan bij ons digital team, waar hij met veel plezier de digitale kanalen hielp te optimaliseren. Hij heeft daarnaast onderzoek gedaan naar onze socialmediastrategie. Zijn aanbevelingen gebruiken we nu in de praktijk.” 

Daans top-vijf redenen om stage te lopen bij Conclusion 

Conclusion heeft voor stagiairs - naast een aantrekkelijke stagevergoeding van zeshonderd euro per maand én gratis lunch op kantoor – een heleboel te bieden. Daan somt zijn top-vijf op:  

1. Goede werksfeer en fijn onderling contact 

“Ik heb een geweldige werksfeer ervaren, en ook het onderlinge contact in het team was fijn. Vanaf het moment dat ik binnenkwam, voelde ik mij direct opgenomen in de warme omgeving die hier heerst. Het werk voelde daarom nooit als een verplichting. De gezonde dosis humor in het team hielp ook.”

Vanaf het moment dat ik binnenkwam, voelde ik mij direct opgenomen in de warme omgeving die hier heerst.

Daan Wilts, oud stagiair bij Conclusion

2. Ruimte voor eigen inbreng en creativiteit 

“Tijdens mijn stage kreeg ik de kans om mijn creativiteit te ontplooien en mijn draai te geven aan de opdrachten. Deze werden in cocreatie met mij bedacht. Dit betekende dat ik samen met mijn stagebegeleiders Maarten en Jacqueline kon brainstormen over projecten die het beste pasten bij mijn interesses en vaardigheden. Ik kreeg het vertrouwen om out-of-the-box te denken en nieuwe benaderingen te verkennen.” 

3. Je mag zijn wie je bent 

“Conclusion heeft als motto ‘verschil moet er zijn’. In expertises, maar vooral ook in persoonlijkheden. De gedachte hierachter is dat unieke combinaties van mensen zorgen voor oplossingen die anders zijn dan andere. In mijn ervaring is dit ook echt zo. Het bedrijf bestaat uit een bruisende mix van karakters. En die kom je allemaal tegen tijdens de leuke maandborrels.” 

4. Stagedagen voor een goede start aan je stageperiode 

“De stagedagen geven inzicht in hoe het Conclusion-ecosysteem van ruim 25 bedrijven is georganiseerd. Ik leerde daar ook andere stagiairs kennen. Met zijn allen hadden we een ‘ask me anything’-lunchsessie met CEO Engbert Verkoren. Maar de echte klappers waren de twee escape rooms, waaronder één met VR-brillen. Heel tof.” 

5. What’s next: ik ontdekte mijn vervolgstap 

“Deze stageperiode heeft mij geholpen in de keuze voor mijn vervolgopleiding. Ik ben geïnspireerd geraakt door de collega’s uit het digital team. Na mijn studie Communication Science wil ik daarom de master digitale marketing en design volgen aan de Universiteit Twente.” 

Kom ook stagelopen bij Conclusion 

Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Daan? Wij bieden uitdagende stages en IT-traineeships die je klaarstomen voor het echte werk. In ons dynamische ecosysteem valt altijd iets te kiezen.

Nieuwsgierig naar meer?

Werken bij ConclusionWerken als young professional

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Laat je enthousiasmeren door onze campus talent recruiter Paula Hartmann.  

Paula Hartmann, Campus Talent Recruiter bij Conclusion

Paula Hartmann

Campus Talent Recruiter
Paula.hartmann@conclusion.nl