Conclusion Code Café - dinsdag 25 april '23

Vind je het leuk om eens binnen te kijken bij Conclusion? Het Conclusion Code Café in Nieuwegein is op 25 april ook voor jou geopend.

27 maart 2023   |   Evenement   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Conclusion Code Café

Wat kun je verwachten?

Drie presentaties & demonstraties en aansluitend de gelegenheid om handson aan de slag te gaan. Tussendoor geniet je van een diner. Tenminste, als je fysiek aanwezig bent in Nieuwegein (als je online meedoet moet je dat zelf regelen).

de 3 sessies:

  • Prompt Engineering for ChatGPT: From Concept to Creation, a Journey of Innovation
  • ArgoCD declarative GitOps CD for Kubernetes
  • Nooit meer JavaScript met Blazor (.NET web framework)

Prompt Engineering: From Concept to Creation, a Journey of Innovation

door Steven Grond, senior consultant bij AMIS Conclusion

Een meeslepende hands-on sessie van zo'n 45 min, gericht op het benutten van de kracht van de laatste generatie van ChatGPT (GPT-4). In deze interactieve workshop leer je hoe je effectief vragen kunnen stellen, waar goeie voorbeelden te vinden zijn en welke aspecten belangrijk zijn bij het werken met generatieve AI.

ArgoCD declarative GitOps CD for Kubernetes

door Bart Dellema en Dennis van den Boom, integratiespecialisten bij Virtual Sciences Conclusion

Het managen deployments van op Kubernetes met verschillende resources (denk aan yamls, helm chart) kan erg chaotisch worden. ArgoCD biedt een mooie oplossing om al je resources te deployen in ArgoCD 'applications' waardoor je een overzichtelijk CD straat krijgt. Alles wordt automatisch voor je geregeld. Als je een nieuwe versie pushed naar GitHub wordt direct de staat van het cluster hierop aangepast.

In deze presentatie leggen we uit wat ArgoCD is, wat je ermee kan, waarvoor het gebruikt wordt en gaan we hands-on een basale pipeline bouwen om deze kennis toe te passen. Na deze presentatie ben je in staat om een basic pipeline neer te zetten om resources op een future-proof manier op je Kubernetes clusters te deployen.

Voorkennis: yaml, wat Kubernetes kennis (pods, deployments, configmaps, etc)

Nooit meer JavaScript met Blazor (.NET powered Web Framework)

door Lennard Fonteijn

Als je deze beschrijving leest, ging er waarschijnlijk één van de volgende gedachten door je hoofd: “Dat zou mooi zijn” of “Lijkt me stug”. De waarheid ligt ergens in het midden, maar hoe dan ook heb ik je aandacht! Tijdens deze talk zal ik je meenemen in wat Blazor precies is, wat het allemaal wel of juist niet kan, op welke manieren je het kunt inzetten en zal daarnaast live functionaliteiten programmeren en demonstreren*.

Tussendoor deel ik mijn eigen ervaringen met het product en mag het publiek ten alle tijden vragen stellen. "Als jij na de talk geen zin hebt om met Blazor aan de gang te gaan, dan heb ik gefaald."

Datum

Dinsdag 25 april 2023 (17:00 uur - 20.30 uur)

Sessie op locatie / via Teams

Adres:
Conclusion Nieuwegein
Edisonbaan 15
Zaal Marconi
of neem digitaal deel via Teams

Voor wie?

Nieuwsgierige, professionele IT-ers die beheren, ontwerpen, testen, programmeren

Aanmelden

Stuur een mailtje naar lucas.jellema@amis.nl

Meer weten?

Neem contact met mij op!

Lucas Jellema

Lucas Jellema

CTO