Who Cares?!-winnaars maken maatschappelijke impact

Voor Nationale Vrijwilligersdag spraken we de drie winnaars van Who Cares?! 2023: het sponsorprogramma waarmee Conclusion medewerkers stimuleert om maatschappelijke impact te maken in hun directe omgeving. Anneke Zijlstra, Heidi Molijn en Lonneke Scholten vertellen gepassioneerd over het goede doel dat zij een warm hart toedragen én de vrijwilligers die deze doelen mogelijk maken. 

7 december 2023   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Who Cares?!-winnaars maken maatschappelijke impact

SKOV laat kinderen met kanker gewoon weer even kind zijn 

Met bewondering volgt Anneke Zijlstra van Conclusion Consulting al jaren hoe haar goede vrienden Jacco en Marcel zich met enorme passie inzetten voor de Zuiderzeevaart, een zeilvakantie voor jongeren met kanker. Anneke: “Zuiderzeevaart is onderdeel van Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV). Marcel en Jacco zetten zich altijd voor de volle honderd procent in voor het kamp. Tegelijk voerde Marcel ook een persoonlijke strijd tegen kanker. Dit jaar kreeg ik de kans om een deel mee te varen. Het enthousiasme en de gedrevenheid van alle vrijwilligers om deze groep jongeren een onvergetelijke zeilvakantie te bezorgen, werkt aanstekelijk op mij en de kinderen. Daar wil iedereen toch aan bijdragen! Ik doe dit door verhalen te delen en sponsors enthousiast te maken. Helaas heeft Marcel dit jaar op 4 augustus zijn strijd tegen kanker verloren.” 

Anneke heeft veel respect en bewondering voor de vrijwilligers van SKOV en de Zuiderzeevaart. Ze vertelt: “Het lijkt misschien simpel, jullie favoriete vakantie delen met deze groep jongeren, maar het betekent zoveel meer. Jullie creëren niet alleen leuke, sportieve momenten, maar jullie bouwen ook sterke banden en zijn een bron van inspiratie. Jullie vrijgevigheid en toewijding laten zien wat echte liefdadigheid is.” 

Wil je meer weten over de Zuiderzeevaart en alle andere initiatieven van Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen? Bezoek de website en help kinderen weer even kind te zijn.   

Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen

Samen sta je sterker met de Parkinsonisme Vereniging 

Conclusion’s eventmanager Heidi Molijn helpt de Parkinsonisme Vereniging in een adviserende vrijwilligersrol op het gebied van events. Heidi: “Parkinson komt steeds vaker voor in Nederland. Mijn moeder is helaas ook overleden aan de ziekte. Ik draag de Parkinsonisme Vereniging een warm hart toe. De vereniging doet onder meer onderzoek, is een ontmoetingsplek voor lotgenoten en geeft advies. Dit is onmisbaar voor patiënten en hun naasten, die beiden zwaar worden getroffen door de ziekte. Door de bijdrage van Conclusion Cares heeft de vereniging maar liefst drie events kunnen organiseren voor een zeer specifieke doelgroep binnen de vereniging, die elkaar nog nooit live hadden gezien.” 

De Parkinsonisme Vereniging heeft bijna zeshonderd leden die zich actief inzetten. Heidi: “Het is een hele diverse groep: van mensen met de ziekte van Parkinson, hun partners en/of mantelzorgers tot aan geïnteresseerden en/of (oud) beroepskrachten. Zonder deze toppers zou de vereniging niet kunnen bestaan.” 

Benieuwd hoe je de Parkinsonisme Vereniging kunt ondersteunen? Bekijk dan de website voor meer informatie.

Parkinsonisme Vereniging

Dierenbuddy voorkomt eenzaamheid bij dier en mens

Dennis Vrolijk van Hot ITem Conclusion nomineerde Dierenbuddy voor Who Cares?! 2023. Zijn vriendin Lonneke Scholten is actief als vrijwilliger en vertelt: “Dierenbuddy is een initiatief van de Dierenbescherming. Buddy’s voorkomen eenzaamheid bij dier en mens door structurele hulp te bieden bij de verzorging van huisdieren, voor mensen die dat niet meer alleen kunnen. Van het verschonen van een kattenbak tot een bezoek aan de dierenarts. Zelf laat ik elke maandag de hond van een mevrouw uit, die in een rolstoel is terechtgekomen. Door een paar uurtjes tijd van mij en een aantal andere buddy’s kan deze mevrouw haar belangrijkste maatje bij zich houden. Voor veel – vaak oudere – mensen is hun huisdier het belangrijkste plezier in het dagelijkse leven.” 

Lonneke heeft een mooie boodschap voor alle vrijwilligers van Dierenbuddy: “Ik ben onwijs trots op alle mensen die belangeloos tijd maken om huisdieren een goed en gezond leven te geven, en zorgen dat baasjes niet gescheiden hoeven te worden van hun huisdier.”  

Wil jij net als Lonneke dierenbuddy worden of op een andere manier bijdragen? Kijk dan op de website van Dierenbuddy.

Dierenbuddy

Conclusion Cares geeft richting aan de manier waarop we duurzaam ondernemen