Social return: Conclusion cares!

Conclusion cares! In het hart van de samenleving dragen wij graag ons steentje bij. Dit keer hebben we dit gedaan in de vorm van een proeftuin. Hiervoor hebben we een platform ontworpen om het re-integratieproces te optimaliseren voor (ex-) gedetineerden

18 juli 2018   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

conclusion cares project proeftuin

Conclusion cares! In het hart van de samenleving dragen wij graag ons steentje bij. Dit keer hebben we dit gedaan in de vorm van een proeftuin. Hiervoor hebben we een platform ontworpen om het re-integratieproces te optimaliseren voor (ex-) gedetineerden.

We zijn gestart met het geven van workshops en het afnemen van interviews in de Penitentiaire Inrichting (PI) in Nieuwegein om een goed beeld te krijgen van de doelgroep voor dit platform. Na uitgebreid onderzoek is het ontwerp en de bouw van het platform gestart.
De focus van het platform? De vijf leefgebieden waar gedetineerden aan werken tijdens hun detentie: ID, Schulden, werk en inkomen, huisvesting en zorg. Het platform kan zowel tijdens detentie als na de detentie gebruikt worden. Na detentie is er zelfs de mogelijkheid om een app te downloaden om overzicht, reminders, verwijzingen en ondersteuning te bieden bij het re-integratieproces.

Na een mooie samenwerking met de Dienst Justitiële Inrichtingen en Penitentiaire Inrichting (PI) Nieuwegein delen wij met trots mede dat het project met succes is afgerond en dat we een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij.

Nieuwsgierig naar het platform? Lees hier meer.