Maaike Maranus – van de Vrande benoemd tot director sustainability bij Conclusion

Conclusion heeft Maaike Maranus – van de Vrande (42) benoemd tot director sustainability. In deze functie gaat zij zich nog intensiever richten op duurzaam ondernemen binnen het Conclusion ecosysteem én treedt ze op als verbindende schakel bij samenwerkingen met andere partijen in de markt. Deze rol sluit perfect aan op haar werkverleden bij Conclusion. Zo is Maranus – van de Vrande de afgelopen vijftien jaar betrokken geweest bij het neerzetten van onder meer Conclusion’s tenderdesk en het duurzaamheidsprogramma Conclusion Cares.

24 april 2023   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Maaike Maranus

Maranus – van de Vrande begon haar carrière bij de Rabobank. Daar ontdekte ze haar affiniteit met het opzetten en uitbouwen van – veelal nieuwe - afdelingen. In 2008 maakt ze de overstap naar Conclusion. Daar gaat ze in 2009 aan de slag met het (her)structureren en opzetten van de interne organisatie van één van Conclusion’s bedrijven.

In 2012 maakt ze de overstap naar de holding en wordt ze verantwoordelijk voor de tenderdesk. In die periode ontstaat ook Conclusion Cares, het programma waarmee Conclusion haar duurzame ambities vormgeeft. Maranus – van de Vrande  zet het programma op en stuurt sinds 2021 deze business supportdienst aan.

Engbert Verkoren, CEO bij Conclusion: “IT kan als enabler van de duurzaamheidstransformatie een grote bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Conclusion intensiveert op meerdere fronten zijn duurzame ambities, en dit neemt alleen maar toe. De benoeming van Maaike is een bevestiging van wat ze al geruime tijd deed. Ze vervult al jaren de verbindende rol bij het verwezenlijken van onze ambities en is aanjager van duurzame samenwerkingen binnen en buiten ons ecosysteem. Haar kennis, interesse en enorme intrinsieke drive op het gebied van duurzaam ondernemen maakt van Maaike de ideale director sustainability.”

Maaike Maranus – van de Vrande over haar aanstelling: “Duurzaam ondernemen is een complex speelveld. Het vraagt regelmatig om moeilijke beslissingen. Daar lopen we niet voor weg. En we laten de snelheid waarmee we duurzaamheid onderdeel maken van onze bedrijfsvoering er niet door afremmen. Het geeft zelfs de energie en drive om nog sneller te gaan. Als ecosysteem komen we hierdoor steeds vaker in de positie om een verbindende rol te spelen in de keten. Mijn doel is om die rol te pakken, omdat we pas écht impact maken als we, naast onze eigen bedrijfsvoering en externe dienstverlening, de juiste partijen samenbrengen voor het oplossen van de grote duurzaamheidsvraagstukken.”

Blijf op de hoogte