Pakt u al de kansen die Big Data biedt?

Big Data. U heeft er ongetwijfeld van gehoord. Maar benut uw organisatie ook alle kansen die Big Data biedt?

2 juli 2018   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Conclusion Big Data in de zorg

De hoeveelheid data die opgeslagen wordt groeit exponentieel. Het gaat hierbij onder andere om demografische kenmerken, consumentengedrag en persoonlijkheidskenmerken. Deze informatie wordt verkregen uit digitale handelingen van de persoon in kwestie en bevatten een schat aan informatie voor onder andere marketing en wetenschappelijk onderzoek. Dit biedt kansen, ook voor uw organisatie.

Big Data bij UMC St. Radboud

Neem bijvoorbeeld de zorgsector. In de toekomst zal Big Data een essentiële rol spelen bij het ontsluiten van kennis over de oorzaak van ziekten en aandoeningen. UMC St. Radboud brengt die toekomst alvast een stapje dichterbij: met een landelijke database voor genetische en klinische data gericht op aangeboren blindheid. Conclusion verzorgde de technische implementatie hiervan. De database dient meerdere doelen. Ten eerste kunnen artsen beter gebruik maken van elkaars deskundigheden. Daarnaast voorkomt de centrale opslag dat er bijvoorbeeld analyses dubbel worden gemaakt. Bovendien helpt het versterken van een ‘kritische massa’ aan betere onderzoeksresultaten.

Wilt u weten welke oplossingen Big Data kan bieden voor uw organisatie? André van Dalen staat u graag te woord via +31 (0)6 46 32 41 00. En neem ook eens een kijkje op de website van Amis