13-11-2019 / nieuws /

Hét partnerproject van het jaar: Eneco naar de Cloud met Conclusion en Microsoft

Op dinsdagavond 29 oktober heeft Conclusion samen met Eneco en Microsoft haar nominatie voor de Computable Awards verzilverd in de categorie ‘Partnerproject van het Jaar’. Met dank aan het publiek en een nauwe samenwerking met Eneco en Microsoft ging Conclusion met de prijs naar huis.

 

Wat houdt het partnerproject in?

Eneco staat voor duurzame energie en wilde hierin klaar staan voor de nieuwe digitale toekomst. Naarmate het energiebedrijf groeide, kwamen zij voor een grote uitdaging te staan: het zo efficiënt mogelijk ontwikkelen van duurzame energieoplossingen terwijl de aanwezige gegevensbestanden en infrastructuur complex en verouderd zijn.

 

Dit moest anders. Om het IT-landschap van Eneco toekomstbestendig te maken wilde zij overstappen naar een cloudplatform dat meer flexibiliteit en innovatiekansen bood dan de bestaande lokale server en legacy-omgeving.

 

Samen werken aan de grootste Azure migratie naar de public cloud in Nederland

Samen met Conclusion heeft Eneco haar SAP-omgeving in een ongelooflijk strak tijdschema van slechts 7 weken weten te migreren naar Microsoft Azure. 17,5 terabytes aan data op 23 lokale servers zijn dankzij goed en snel samenwerken in 7 weken naar de cloud verplaatst.

 

De goede samenwerking en daarmee het vertrouwen tussen Eneco, Conclusion en Azure leverancier Microsoft waren een cruciale factor voor deze succesvolle implementatie en migratie.

 

mario suykerbuyk Conclusion

Mario Suykberbuyk, CIO Eneco Groep, over het partnerproject:

"Ik ben super trots op het gezamenlijke team van Eneco, Conclusion en Microsoft ! Focus op het gezamenlijke doel, gebruikmaken van elkaars krachten levert een topprestatie op. Uiteraard mooi dat dit ook door onze vakgenoten wordt herkend in de vorm van deze publieksaward."

Giarte: Conclusion door klanten geroemd om vertrouwen, proactiviteit en aanpassingsvermogen

Conclusion heeft een goede samenwerking en vertrouwensband opbouwen met de klant erg hoog in het vaandel staan. In de Outsourcing Performance benchmark van Giarte wordt Conclusion door haar klanten geroemd op het gebied van vertrouwen, aanpassingsvermogen en proactiviteit. 86% procent van hun zou Conclusion dan ook aanbevelen (landelijk gemiddelde onder grote IT-dienstverleners: 56%). Lees hier meer over de Outsourcing Performance benchmark van Giarte.

 

We zijn daarom dubbel zo trots dat deze waardering voor samenwerking en vertrouwen nu ook terug te zien is in de vorm van een Computable Award in de categorie ‘Partnerproject van het Jaar’.

Gert Heysteeg 111955957095

Gert Heysteeg, Directeur IT Services Conclusion, over het partnerproject:

"De winst van deze award is dé bevestiging dat ons partnerschap met Eneco gebaseerd is op samen-werken en samen streven naar het hoogst haalbare resultaat. Bijzonder fijn dat dit niet alleen herkend en erkend wordt binnen onze bedrijven, maar dat de markt ook ziet dat échte samenwerking tot bijzondere resultaten leiden. Wat ons betreft pas het begin van een mooie en langdurige relatie."

De complete case van Eneco

Wilt u meer weten over dit partnerproject? Lees en bekijk dan hier de complete case van Eneco naar de Cloud.

Meer weten over hét partnerproject van het jaar? Vrijdag 15 november van 14.00 - 15.00 uur organiseren we samen met Microsoft een live webinar over dit project.
Schrijf je gratis in en laat je inspireren door onze experts
Gert Heysteeg
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Gert Heysteeg +31 (0)30 21 93 800