Facilicom Group kiest Conclusion als partner voor data gedreven transformatie

- Persbericht - 

Transformatie naar nieuwe IT-omgeving legt verder fundament voor data gedreven werken

Utrecht – IT-dienstverlener Conclusion en facilitair dienstverlener Facilicom Group zetten de volgende stap in hun partnership. Conclusion heeft per 1 april de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse IT-operatie overgenomen en vangt parallel aan met de transformatie naar een nieuwe werkomgeving. Het vernieuwde partnership is gesloten met het oog op de ingezette IT-strategie van Facilicom Group.

28 april 2022   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Facilicom Group kiest Conclusion als partner voor data gedreven transformatie

Het belangrijkste speerpunt in de samenwerking is het mogelijk maken van de versnelde transitie naar datagedreven werken. Hiertoe wordt eerst het IT-fundament op orde gebracht, met veel aandacht voor digitalisering en ontzorging. De IT-ondersteuning omvat alle eindgebruikers van Facilicom Group en haar labels in Nederland en België. Facilicom Group neemt daarnaast sinds 2019 applicatiediensten af van Conclusion.

Pieter Zeestraten, CIO bij Facilicom Group: “In onze strategie hebben we gedefinieerd dat techniek een belangrijke pijler is, daar hoort een goede, betrouwbare en innovatieve partner bij. Die hebben we in Conclusion gevonden.”

Eindgebruiker centraal

Om de IT-agenda van Facilicom Group waar te maken, is de transitie naar een betrouwbare, veilige en toekomstvaste IT-omgeving cruciaal. Conclusion gaat hierbij ontzorgen met toekomstvaste Modern Workplace-, Cloud- en Netwerkdiensten, allemaal gebaseerd op bewezen cloudtechnologie en marktstandaarden. Daarnaast is Conclusion verantwoordelijk voor de volledige Customer Care, service-integratie en regie over de totale IT-keten van Facilicom Group. De inrichting van de IT-omgeving is personagedreven, waarbij beleving van de eindgebruikers vooropstaat.

Datagedreven werken

Binnen Facilicom Group loopt het programma datagedreven werken. De focus op datagedreven werken is een belangrijke driver in de businessstrategie van Facilicom Group, om doorlopend onderscheidende en klantgedreven dienstverlening te leveren en ontwikkelen. Hiervoor is actueel inzicht in de ontwikkelingen in de wereld, de bedrijfsvoering en wensen van klanten essentieel. Daarnaast dwingt de krapte op de arbeidsmarkt Facilicom Group om haar medewerkers beter te ondersteunen.
 
Zeestraten: “We willen onze medewerkers zo goed als mogelijk ondersteunen in hun werk. Datagedreven werken gaat daarbij helpen. Ter illustratie, wij helpen onze klanten met het beheren van hun gebouwen. Bijvoorbeeld met het monitoren van ruimtes en de aanwezigheid van mensen door middel van sensors. Met de data van deze sensors kunnen we energie besparen door geen ruimtes te verwarmen of schoon te maken waar geen mensen aanwezig zijn, of de luchtkwaliteit meten en verbeteren, wat een belangrijke randvoorwaarde is voor gezond werken. Ook willen we met deze data voor klanten voorspellingen doen, bijvoorbeeld op het gebied van energieverbruik of het voorkomen van storingen aan installaties. Daar hebben onze klanten én onze collega’s elke dag plezier van. Conclusion heeft zich de afgelopen drie jaar bewezen als volwassen partner op het gebied van SAP, AFAS, low-code en projectmanagement en helpt ons door concrete en bruikbare oplossingen te realiseren in onze complexe omgeving. Een voorbeeld is het implementeren van een oplossing voor tijd- en reiskostenregistratie die uiteindelijk gebruikt gaat worden voor ruim 25.000 medewerkers van Facilicom Group.”
 
Eugene Reijgersberg, Concerndirectie bij Conclusion: “We zijn trots op de uitbreiding van dit duurzame partnership met een mooi bedrijf als Facilicom Group. Het is een organisatie die midden in de maatschappij staat, wat aansluit bij onze focus op het ondersteunen van maatschappelijk relevante organisaties in de digitale transformatie middels IT-services. Daarnaast passen de bedrijven qua DNA heel goed bij elkaar; we zijn beide mensgerichte organisaties. Het is een gezamenlijk commitment, waarbij eindgebruikersbeleving bovenaan onze agenda staat en we daarnaast IT inzetten als enabler voor Facilicom Group. We gaan met veel enthousiasme onze samenwerking verder uitbouwen.”