Eneco en Conclusion genomineerd voor Global Energy Transition Award

Eneco en Conclusion zijn genomineerd voor de prestigieuze Global Energy Transition Awards 2024, in de categorie Low Carbon Energy Generation. De energieleverancier en Conclusion werken sinds 2018 nauw samen aan het realiseren van Eneco’s ambitieuze duurzaamheidsdoelstelling om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Dit is niet onopgevallen gebleven. De partners zijn genomineerd voor het slimme energienetwerk dat Eneco in staat stelt om - als eerste energieleverancier in Nederland – energie-assets aan te sluiten en realtime te bedienen. Dit wordt in de energiemarkt curtailment genoemd.

12 april 2024   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Eneco en Conclusion genomineerd voor Global Energy Transition Award

De Global Energy Transition Awards zijn een initiatief van internationale nieuwsdienst Reuters. Reuters heeft een ongeëvenaarde reputatie in het leveren van diepgaande en betrouwbare inzichten in de energiemarkt. De Global Energy Transition Awards erkennen jaarlijks de belangrijkste spelers in de wereldwijde energietransitie.

Slim energienetwerk

Eneco is met hulp van Conclusion Mission Critical en AMIS Conclusion in staat om alle vormen van energie-assets aan te sluiten op het energienetwerk én deze assets realtime te bedienen. De nominatie benadrukt het behaalde resultaat van Eneco: het leveren van een significante bijdrage aan de energiestransitie én de impact op de totale energiemix van Nederland.

Menno Gierman, Head of Energy Operations bij Eneco: “Eneco is een van de partijen die zorgt voor het in balans houden van het Nederlandse energienet door te sturen op vraag en aanbod. Om in 2035 CO2-neutraal te zijn, heeft Eneco zijn eigen Virtual Power Plant (VPP) gebouwd. Via de VPP wordt het mogelijk om duizenden lokale duurzame assets aan te sluiten, van wind- en zonneparken tot batterijen en elektrische boilers. Met de VPP zetten we een grote stap naar een digitaal energiebedrijf.”

Bastiaan Gerrits, Head of Business Technology bij Eneco vult aan: “Om dit te realiseren is gekozen voor een schaalbaar en uitbreidbaar applicatieplatform. Iedere energie-asset kan eenvoudig aangesloten worden op het platform en communiceert moeiteloos met onze virtuele energiecentrale. Digitalisering is hierbij een enabler van de energietransitie. De expertise van Conclusion is onmisbaar voor het realiseren van dit platform, dat vanaf het begin met deze visie is ontworpen en gebouwd.”

Robbrecht van Amerongen, Head of IoT bij AMIS Conclusion: “We zijn trots op de meerwaarde die we met Eneco leveren aan de energietransitie. Het slimme energienetwerk heeft een extreem hoge meetfrequentie. Door middel van logica en algoritmes bepalen we de meest optimale instelling van het netwerk, waarna binnen een paar seconden een energiepark wordt aangestuurd. Deze nominatie is een erkenning van het ambitieuze, innovatieve en baanbrekende platform. Daar zijn we bijzonder trots op.”

Meer informatie

Eneco en Conclusion staan met acht andere organisaties in de finale van de Global Energy Transition Award, in de categorie Low Carbon Energy Generation. De finalisten zijn gekozen door een vakjury van internationale experts en bestuurders, van onder meer het World Economic Forum, de Verenigde Naties, de Wereldbank en Stanford University. De organisatie ontving meer dan vijfhonderd inzendingen. In juni wordt de winnaar bekendgemaakt. Kijk hier voor meer informatie of neem contact op met Robbrecht van Amerongen.

Over Eneco  

Eneco is een internationaal energiebedrijf dat zich inzet voor het versnellen van de energietransitie. Vanuit ons One Planet Plan hebben wij de ambitie om al in 2035 volledig klimaatneutraal te zijn voor ons energiegebruik en dat van onze klanten. Dat vraagt om radicale elektrificatie, het uitfaseren van aardgas in productie en levering van energie en het versnellen van duurzame warmte. Wij investeren in duurzame productiemiddelen, de mogelijkheden van energieopslag en slimme energieoplossingen voor consument en bedrijf. Samen werken wij aan duurzame energie van iedereen.

Wil je meer informatie?

Ik help je graag verder.

Robbrecht van Amerongen

Robbrecht van Amerongen

Head of IoT bij AMIS Conclusion