Conclusion gaat sustainability linked loan aan

IT-dienstverlener koppelt rente van financiering aan duurzaamheidsambities

IT-dienstverlener Conclusion zet zijn recent geactualiseerde financiering, waarover eerder dit jaar werd gecommuniceerd, om naar een sustainability linked loan. Dit houdt in dat de prestaties van Conclusion op het gebied van duurzaamheid nu gekoppeld zijn aan een bonus-malusregeling op de rente van deze financiering. Met de sustainability linked loan onderstreept de IT-dienstverlener zijn duurzaamheidsambities.

6 november 2023   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Conclusion gaat sustainability linked loan aan

Duurzaamheid centraal in bedrijfsstrategie

In totaal omvat de sustainability linked loan drie gekwantificeerde KPI’s. Deze heeft Conclusion vastgesteld in samenspraak met de betrokken banken en NPM Capital. Het proces werd begeleid door ABN AMRO Bank N.V., de sustainability coördinator van de financiering. De doelstellingen liggen vast tot 2029 en lopen daarmee gelijk aan de looptijd van de financiering. Conclusion heeft er bewust voor gekozen om één KPI aan elke pijler van zijn duurzaamheidsstrategie te koppelen: environmental, social en governance. Tijdens het proces is door de betrokken banken beoordeeld of de kwantitatieve KPI’s in lijn zijn met materiele duurzaamheidsthema’s en of ze voldoende ambitieus zijn. Jaarlijks rapporteert Conclusion voor iedere KPI de behaalde resultaten.    

Maaike Maranus, director Sustainability & Support Services bij Conclusion: “Ik ben enorm trots dat we deze stap maken. De financiering betreft een substantieel bedrag, wat de nu gekoppelde bonus-malusregeling ook materieel maakt. Dat Conclusion er niet voor terugdeinst grote financiële consequenties te verbinden aan de realisatie van ambitieuze duurzaamheidsdoelen benadrukt de voorname positie van duurzaamheid binnen ons bedrijf. Duurzaam ondernemen is niet iets dat alleen leeft op onze duurzaamheidsafdeling. Het is een integraal onderdeel van onze bedrijfsfilosofie en -strategie. Onze duurzaamheidsambities nemen we uiterst serieus. We praten er niet alleen over, maar zetten deze ambities ook om naar resultaat.”  

Emiel van Boxtel, CFO bij Conclusion: “We hebben er bewust voor gekozen om een deel van de rente van onze financiering te verbinden aan het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Deze duurzaamheidsdoelen zijn stevig verankerd in onze totale bedrijfs- en besturingsfilosofie. Als organisatie willen we op een duurzame manier groeien én bijdragen aan een gezonde wereld voor mens en milieu. En daar hoort commitment bij. Dat is wat we met het aangaan van de sustainability linked loan benadrukken.”

Over Conclusion

Conclusion is een IT-dienstverlener die opereert als bruggenbouwer tussen strategie, business en technologie. Het bedrijf onderscheidt zich door het ecosysteem van ruim 25 Nederlandse expertbedrijven op het vlak van business transformatie en IT-services. Ieder van deze bedrijven is een autoriteit op het eigen vakgebied. Gezamenlijk begeleiden zij middelgrote tot grote bedrijven en overheden op hun digitale reis naar morgen. Conclusion neemt verantwoordelijkheid voor missie- en maatschappijkritische bedrijfsprocessen en systemen, in het hart van de Nederlandse samenleving.

Conclusion Cares

Conclusion Cares

Conclusion geeft met het Cares-programma richting aan de manier waarop we duurzaam ondernemen: in onze bedrijfsvoering, dienstverlening en samenwerkingen. Zo werken we aan maatschappelijke welvaart en een duurzame toekomst voor onze kinderen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Conclusion

ALTIJD UP-TO-DATE

Met onze maandelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van relevant Conclusion-nieuws, interessante businesscases en de laatste trends van onze experts. Eenvoudig in je mailbox. Dat wil je niet missen.