Goed nieuws: ondanks droge zomer is de aanplant in het Conclusion Impact Bos geslaagd.

Op 25 februari staken wij de handen uit de mouwen om de laatste duizend bomen in ons Impact Bos te planten. In totaal zijn er in natuurgebied Zoomland in Bergen op Zoom 29.000 nieuwe bomen geplant.

Ondanks de droge en warme zomer is de aanplant geslaagd! Natuurlijk hebben sommige bomen het zwaar gehad. De toppen van de hazelaar en esdoorn zijn wat bruin, maar ze gaan het bijna allemaal redden. Onderin ontstaan alweer nieuwe bladeren en de planten lopen weer uit.

13 november 2022   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

aanplant in het Conclusion Impact Bos  is geslaagd

Mooi hoe het ecosysteem in het bos werkt

Door het planten van verschillende boom-en stuksoorten zijn de bossen beter bestand tegen uitdagingen zoals (klimaat)verandering, droogte, ziektes en plagen. Daarnaast is onze plantlocatie vooraf ingezaaid met een mengsel van granen en kruiden. Zo kreeg de bodem een ‘extra laagje’ en was deze beter beschermd tegen uitdroging. Bijkomend voordeel is dat het graan allerlei plant- en diersoorten aantrekt. En dat is goed voor de biodiversiteit!

Conclusion impact bos zomer 2022

De uitval valt mee

Ongeveer 5 tot 10% van de bomen heeft het niet gered. Dit zijn normale percentages: het is gebruikelijk dat niet alle bomen overleven. In de loop der jaren zullen de andere bomen en struiken de lege plekken opvullen. En mocht het nodig zijn, dan worden er extra bomen geplant. Zo zijn we er zeker van dat hier straks een prachtig bos groeit en bloeit. Conclusion Cares noemen we dat!