Attero bouwt nieuw klantportaal met low-code software

Afvalverwerkingsbedrijf Attero heeft het klantcontact jaren geleden al gedigitaliseerd middels een portaal, waar klanten heel tevreden over zijn. Omdat de betrouwbaarheid de laatste tijd te wensen overliet, wilde de afdeling Customer Services graag een nieuw portaal. Dit project vormde direct de aftrap om met het low-code platform OutSystems te gaan werken en de werkwijze voor softwarevernieuwing te veranderen. Wat levert dat Attero op?

Klant

Attero

Attero

Markt

Industrie

Publicatiedatum

11 augustus 2020

Attero

Hetty Verbakel is teammanager Customer Services bij Attero en opdrachtgever voor het nieuwe klantportaal. Ze vertelt: “Jaren geleden zijn we al begonnen met het digitaliseren van processen en het verhogen van de self service-graad van onze klanten. Het portaal speelde daarin een belangrijke rol. Hij is ons belangrijkste communicatiemechanisme met onze klanten en moet daarom 100 procent betrouwbaar zijn.”

Meerdere oplossingsrichtingen onderzocht

En dat was de laatste tijd niet meer zo. De gebruikte technologie was inmiddels verouderd, waardoor de portal niet meer goed aansloot op andere systemen zoals de SAP back-office. De capaciteit liep terug. Bovendien was het bouw van extra functionaliteit lastig. Reden voor informatiemanager Dennis Kao om andere oplossingsrichtingen te onderzoeken. Daarbij viel zijn oog al snel op low code. “We hebben ook de opties overwogen om gewoon in HTML een nieuwe portal te bouwen of om een standaardsoftware oplossing van een derde partij te kiezen, maar die twee vielen al snel af”, vertelt hij. “We hadden namelijk al in ons strategisch plan de wens opgenomen om met low code te gaan werken en we hadden naast deze klantenportal nog vijf andere projecten die zich voor zo’n aanpak zouden lenen.”

doornemen van ketenregie met de klant

Conclusion in de industrie

De industrie is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in de industrie?