Nieuw centraal geïntegreerde IT-omgeving geeft Ennatuurlijk vertrouwen in de toekomst

Vorig jaar kondigde we al met trots aan dat Ennatuurlijk in de selectie voor een nieuwe ketenregie- en infrapartner, voor het vernieuwen en beheren van de OT-omgeving, voor Conclusion Mission Critical heeft gekozen. Nu, een half jaar later, is in goede samenwerking met andere ketenpartners de centraal geïntegreerde omgeving opgebouwd in Conclusion datacenters. Hiermee kunnen operators het warmtenet van Ennatuurlijk bewaken, besturen en bedienen. Inmiddels is de fase aangebroken om de eerste gebruikers op het platform te ontvangen en invulling te geven aan onze belofte ‘Nachtrust as a Service’.

12 maart 2021   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Mission Critical

Deel

Ennatuurlijk IT-omgeving

"Alle behaalde resultaten tot op heden, zowel qua techniek als samenwerking, geven ons veel vertrouwen in de toekomst."

Carel van de Geijn, programmamanager Ennatuurlijk.

Waarom vernieuwt Ennatuurlijk haar OT-landschap?

Elke dag opnieuw vertrouwen ruim 85.000 huishoudens en 1200 bedrijven op het Nederlandse warmtebedrijf Ennatuurlijk voor de levering van duurzame warmte, zodat zij er altijd warm bij zitten.

Om die warmte in de toekomst te kunnen blijven garanderen is Ennatuurlijk een vernieuwingstraject gestart van het OT-landschap. De vernieuwing maakt de OT van het warmtebedrijf flexibel, betrouwbaar en toekomstbestendig. Een complex landschap bestaand uit diverse systemen wat wordt vernieuwd door één centraal geïntegreerde omgeving.

Mystery P1 geeft Ennatuurlijk vertrouwen in de toekomst

Met het opbouwen van de infrastructuur voor de centrale geïntegreerde omgeving van Ennatuurlijk nadert het project voor Conclusion Mission Critical de eindfase. Nu is het zaak om in de praktijk te laten zien hoe alle afspraken op techniek en proces zich houden, en te laten zien hoe wij reageren wanneer er echt iets aan de hand is. Om dit te kunnen testen is er onaangekondigd een incident veroorzaakt met grote impact; een mystery P1.

Bij een verstoring binnen de omgeving van Ennatuurlijk gaan bij het Operations Center (OC) van Conclusion Mission Critical alle alarmbellen af. De P1-procedure wordt gestart om zo snel mogelijk te achterhalen waar het probleem zit en op te lossen, zodat er geen of nauwelijks impact is voor de klant. Na een eerste analyse van een OC-collega werden de juiste oplosgroepen en Ennatuurlijk Operations betrokken in een conference call om zo snel de oorzaak weg te nemen. Na adequaat ingrijpen van de engineers kon Ennatuurlijk het herstel bevestigen.

Na afloop van de mystery P1 werd met Ennatuurlijk geëvalueerd en zijn in alle openheid verbeterpunten gedefinieerd. Ennatuurlijk heeft geconcludeerd dat Conclusion Mission Critical met vlag en wimpel is geslaagd voor de test en heeft veel vertrouwen in de toekomst. Nu breekt de volgende fase aan; het aansluiten van de lokale OT. Deze fase zal naar verwachting in 2022 afgerond zijn, waarna de vernieuwing van het OT-landschap van Ennatuurlijk een feit is.

Meer weten?

Nieuws & blogsOnze expertisesOnze casesOver ons

Meer weten over dit project of hoe we jou kunnen helpen?

Een ding is zeker. Er kan meer dan je denkt.

Yvo van Put

Yvo van Put

Business Development Manager
yvo.van.put@conclusion.nl