Conclusion Mission Critical en OV-bedrijf bouwen Hybride Integratie Platform

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Red Hat en verscheen eerder in het Computable Magazine van 4 mei 2021.

Een flexibel IT-landschap dat een datagedreven werkwijze mogelijk maakt, dat is de wens van vrijwel elk OV-bedrijf. Dit stelt niet alleen nieuwe eisen aan de applicaties, maar ook aan de integratie tussen deze applicaties. Het is niet meer effectief om de integraties te laten ontwikkelen door een centraal team, het wordt onderdeel van de DevOps-werkwijze. Een Hybride Integratie Platform (HIP) ondersteunt dit.

5 mei 2021   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Mission Critical

Deel

Treinspoor - artikel Hybride Integratie Platform

De OV-wereld is in korte tijd extreem veranderd. Treinen, trams en bussen hangen vandaag de dag vol sensoren die data sturen naar honderden kritische applicaties. Applicaties die met elkaar samenhangen in complexe ketens, zoals een reisinformatieketen. Om dit complexe samenspel van data en applicaties op een flexibele manier vorm te geven, volstaat de aloude wijze om integraties te ontwikkelen en beheren niet meer.

Op deze manier werden integraties ontwikkeld en beheerd door een centraal team. Dit team vormt al snel een bottleneck in een snel veranderend landschap waarin niet alleen de applicaties, maar ook de integraties zich voortdurend moeten aanpassen. Het ligt daarom voor de hand om de ontwikkeling en het beheer van integraties neer te leggen in de DevOps teams. Deze teams hebben dan een platform nodig om deze integraties op te ontwikkelen: een Hybride Integratie Platform. Hybride omdat de applicaties vaak in verschillende public en private clouds draaien.

Orkestratie van containers

Met de vraag om te helpen bij de ontwikkeling van een HIP klopte een OV-bedrijf aan bij Conclusion Mission Critical. Het bedrijf wilde graag een gecontaineriseerd platform op basis van Red Hat-producten als Open Shift Container Platform en Red Hat Fuse, zodat ze een omgeving hebben die de orkestratie van containers vereenvoudigt. Conclusion Mission Critical heeft een Cloud Enabled Application Platform (CEAP) ontwikkeld op basis van RedHat OpenShift Container Platform; een stabiele, veilige en duurzame omgeving voor het in productie nemen van containers die onderdeel uitmaken van een complex applicatielandschap. En daarmee perfect als basis voor het HIP; een platform waarmee ontwikkelaars in de DevOps teams snel en eenvoudig integraties kunnen ontwikkelen, onderhouden, monitoren en in samenhang beheren.

Hoewel het uitrollen van een HIP een belangrijke start is, realiseren bedrijven zich steeds beter dat dit het eenvoudigste deel van het traject is. Veel ingewikkelder is het om alle applicaties onder handen te nemen en de integraties te migreren naar de nieuwe technologieën. Want dat is uiteraard het doel. Als alle integraties zijn gecontaineriseerd, kan een bedrijf de vruchten echt gaan plukken.

Download

Lees hier het originele Computable artikel

Meer over ons weten?

Nieuws & blogsOver onsOnze casesOnze expertises

Meer weten over ons of hoe we jou verder kunnen helpen?

Yvo van Put

Yvo van Put

Business Development Manager