Wat is low-code?

Gartner voorspelt dat low-code in 2024 verantwoordelijk is voor meer dan 65% van alle applicatie ontwikkel activiteit . Low-code is dus geen hype en iets dat je serieus moet overwegen als bedrijf. Op deze pagina vind je meer informatie over low-code en over Mendix. Wat is low-code precies en wat zijn de voor- en nadelen.

Low-code: Wat is low-code

Wat is low-code

Icon 4

Visueel modelleren

Low-code is een vereenvoudigde manier van softwareontwikkeling waarmee je applicaties visueel ontwerpt. Het verschil met no-code is klein maar het is er wel. No-code gaat uit van het invullen van een vooraf ingestelde applicatie die geen enkele vorm van codering vereist. Low- code biedt de ontwikkelaar de ruimte om alsnog te coderen waar nodig en gaat uit van modelgedreven ontwikkeling.

Icon 5

Hoe werkt low-code

Een applicatie schrijven in computercode is een tijdrovend proces waarbij mensen fouten kunnen maken (bugs). Met low-code kun je dit hele proces sneller laten verlopen omdat de bouwstenen voor de app al geschreven zijn, ze moeten alleen in elkaar gezet worden. Deze al bestaande bouwstenen heten modellen. De modellen worden aangeboden in Low Code Development Platforms.

Icon 3

Snel ontwikkelen met minder bugs

Low-code gaat uit van modelgedreven softwareontwikkeling en omdat deze modellen al geschreven zijn versnelt het ontwikkelingsproces aanzienlijk. Waar het schrijven van een applicatie in code meerdere maanden duurt, is het proces bij low-code kwestie van weken. Het ontwikkelproces gaat veel sneller met een kleinere kans op bugs in de code omdat de modellen al foutloos ter beschikking staan.

Icon 1

Aanpassen aan voortschrijdend inzicht

Developers werken samen met de business aan een applicatie. Door een regelmatige cyclus met demo's aan de business owners kan voortschrijdend inzicht direct worden meegenomen in een volgende sprint. Ontwikkelen in low-code geeft hier direct nog een voordeel bovenop traditioneel programmeren, de feedback op een demo kan direct worden meegenomen in een nieuwe iteratie.

Download

5 mythes over low-code
Mendix logo

Mendix

Wij zijn al jaren Expert partner van Mendix. Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider low-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd.

Kennismaken? Vul dan onderstaand formulier in.

Uiteraard gaan we graag in gesprek wat low-code voor jou kan betekenen. 

Meer weten over de voordelen van low-code?

Ook voor jouw business kan low-code een goede keuze zijn. Bel Daniëlle om te sparren over de mogelijkheden voor jouw business.

Daniëlle Graat

Daniëlle Graat

Directeur