Onze Sustainable Development Goals

De Verenigde Naties heeft 17 Sustainable Development Goals vastgesteld met als doel om de wereld tot een betere plek te maken in 2030. Hiervan sluiten er drie goed aan bij onze organisatie en onze MVO ambities. Conclusion heeft het Conclusion Cares programma ingericht om concrete vooruitgang op het gebied van deze drie doelen te bereiken.

Focus op Sustainable Development Goals

Conclusion Low Code Company maakt veel bedrijven beter door de diensten die we leveren aan onze klanten. We helpen mee om het werk bij alle bedrijven waar we werken makkelijker, veiliger en efficiënter te laten verlopen (SDG9). Onze interne bedrijfsvoering zet de mens voorop en biedt een veilige, gezonde en rechtvaardige werkomgeving (SDG3). Ook focussen we ons, samen met alle andere bedrijven binnen Conclusion met ons milieu- en CO2 reductie management programma en CO2 reductie beleid op het reduceren van onze CO2 emissies in scope 1, 2 en 3 (SDG13). 

Peloton fietsers

Goede gezondheid en welzijn (SDG 3)

We stimuleren een goede gezondheid en welzijn. Dat doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door sporten te stimuleren. Bij ons kun je voordelig sporten via OneFit. We huren vaak een padelbaan waar we met collega's na het werk een partijtje spelen. En een paar keer per jaar is er een clinic om kennis te maken met een nieuwe sport. Onze medewerkers hebben toegang tot psychologen die iemand vrijblijvend kan spreken om eventuele (privé) problemen te bespreken. Daarnaast is er alle ruimte voor groei en ontwikkeling. Elk jaar heb je één of meerdere Pop gesprekken, afhankelijk van je eigen doelen. En elke medewerker wordt begeleid op de Mendix inhoud en op HR-vlak. Dat we hierin succesvol zijn blijkt wel uit onze onderscheiding als World-class Workplace 2022.

CO2 reductie (SDG 13)

Als Conclusion zijn we serieus bezig met het verminderen van onze CO2 uitstoot, dat is namelijk de voornaamste milieu-impact van onze bedrijfsvoering. In 2025 willen we 60% minder uitstoten dan we in 2016 deden. Sinds 2013 is ons CO2-reductiemanagementsysteem niveau 3-gecertificeerd. In 2021 hebben we het systeem uitgebreid en verzwaard door emissies uit de hele keten en sector mee te nemen. Na een uitgebreide en succesvolle audit mogen we nu trots meedelen dat het Conclusion ecosysteem niveau 5-gecertificeerd is. Wat we concreet doen? We stimuleren onze medewerkers om elektrisch te rijden. 1/3 van de medewerkers bij Low Code Company rijdt elektrisch. En we hebben een goede thuiswerkregeling. Die laatste zorgt er bijvoorbeeld voor dat we een minder groot kantoor nodig hebben. We belonen mensen die zuinig rijden via onze Car regeling. Afgelopen jaar hebben we een bos geplant: het Conclusion Impact Bos. Daarnaast stimuleren we onze medewerkers via het programma Who Cares om meer impact te maken. Onze collega Eline kreeg via Who Cares bijvoorbeeld geld voor het Repair Café waar zij werkt.