Predictive maintenance voor assetbeheer

Mendix applicatie voor predictive maintenance 

7 oktober 2019   |   Blog   |   Door: Conclusion Low Code Company

Deel

Mendix applicatie voor predictive maintenance 

Voorspellen waar onderhoud nodig is door gebruik te maken van sensordata van assets. Niet wachten tot iets kapot is, maar preventief zorgen voor onderhoud zodat er geen stilstand is. Wij koppelen sensordata van assets aan de kennis die er al is over faalmechanismen om zo te komen tot goede voorspellingen wanneer een onderdeel vervangen moet worden. Met Phyton en Mendix bouwden wij samen met onze zuster Conclusion Connect de afgelopen weken een applicatie voor predictive maintenance van motoren. 

Predictive maintenance zorgt ervoor dat onderhoud te plannen is. Onderdelen niet te vroeg vervangen bespaart geld. Onderdelen te laat vervangen kost geld. Van reactief oplossen naar pro-actief beheer. En dat beheer kun je plannen wanneer het zo min mogelijk impact op de business heeft.

julian dufort PJD ps85gt4 unsplash 111959670926

De 'assetbeheer journey' is voor veel van onze klanten als volgt:

Stap 1

Een dashboard waarop de realtime status van assets te zien is, op basis van beschikbare data.

Resultaat: realtime inzicht.

Stap 2

Het realtime dashboard uitrusten met slimme alerts, die aangeven wanneer er iets niet goed gaat. Zo hoeft niet de hele dag iemand de dashboards in de gaten te houden. Wanneer iets kapotgaat, dan gaat er vanuit het dashboard vanzelf een alert naar een e-mailadres, of wordt er op een andere manier alarm geslagen. 

Resultaat: realtime inzicht en direct alarm als er iets mis is.

De meeste klanten stoppen hier. In stap 1 en 2 is enorm veel data verzameld die goed gebruikt kan worden om een stap verder te gaan. Nieuwe technologie en datamodellen om te voorspellen, zijn de afgelopen jaren doorontwikkeld. Dat maakt de volgende stap haalbaar. Stap 3 brengt je namelijk waar je echt wil zijn. 

Stap 3 

Het realtime dashboard geeft je een waarschuwing, wanneer op basis van de (historische) sensordata te verwachten is dat een onderdeel stuk gaat. Zo kun je je planners en monteurs veel gerichter inzetten, op het moment dat het jou en hen het beste uitkomt. 

Resultaat: realtime inzicht en proactief beheer op onderdelen die aan het einde van hun levenscyclus zijn.  

Wij hebben een applicatie ontwikkeld die dit succesvol doet. Die applicatie demonstreren we graag. Wanneer je een aanzienlijke hoeveelheid assets beheert, kan dit het begin zijn van een hele andere manier van werken. 

Meer weten over ons?

Over Low Code CompanyOns werk en succes casesWerken bij Low Code CompanyContact

Benieuwd wat we kunnen betekenen in jouw assetbeheer journey?

Neem contact op.

Daniëlle Graat

Daniëlle Graat

Directeur
dgraat@conclusion.nl