Machine Learning en Mendix: een geweldige combinatie

Op Mendix World 2021 werd de Mendix Machine Learning Kit aangekondigd. Wij kijken enorm uit naar deze functionaliteit en zijn blij dat we ML Kit al in private bèta versie mogen gebruiken en zo feedback kunnen geven op de verdere ontwikkeling van deze Kit. 

21 februari 2022   |   Blog   |   Door: Conclusion Low Code Company

Deel

Man bekijkt data op een scherm

Waarom zijn we zo enthousiast

Met ML Kit zijn complexe API’s en REST Services niet meer nodig om Machine Learning (ML) modellen toe te voegen aan Mendix applicaties. Hierdoor hoef je geen extra kosten te maken voor API’s, is er een versnelling van het integreren van AI in Mendix en hoeft data niet naar andere platformen gestuurd. Een op maat gemaakt ML Model kan nu simpel en snel binnen Mendix aangeroepen worden. Hierdoor maakt ML Kit het veel toegankelijker om Artificial Intelligence (AI) toe te passen in Mendix applicaties.  

Artificial Intelligence

AI maakt bedrijven toekomstbestendiger. Door het toepassen van AI worden applicaties slimmer. Doordat er steeds meer data beschikbaar is en de rekenkracht toeneemt, is er veel meer mogelijk in het snel en slim toepassen van data. Een ML algoritme kan, veel beter dan mensen, patronen herkennen in grote hoeveelheden data en met die kennis, nauwkeurige voorspellingen doen. Door deze voorspellingen anticipeer je als bedrijf sneller.    

ML Kit en Conclusion Low Code Company

Wij geloven in de kracht van AI in combinatie met Mendix en hebben de afgelopen maanden dan ook niet stilgezeten. We inventariseerden de mogelijkheden van AI in combinatie met het Mendix platform en zijn, zowel intern als extern, aan het experimenteren zodat iedereen weet waar de kansen liggen. Wij zien de mogelijkheden die AI biedt voor onze klanten en zijn ervan overtuigd dat we met AI nog meer waarde voor de business gaan creëren.  Tijdens onze Mendix Meetup AI in mei vorig jaar hebben we al succesvol een AI object detectie model binnen Mendix weten aan te roepen, samen met onze collega’s van Future Facts. Met de ML Kit van Mendix wordt dit nog eenvoudiger en is het integreren van ML modellen in Mendix applicaties nog makkelijker te realiseren.  

Wat betekent dit voor jouw business?

Een vraag die je nu misschien hebt: Wat betekent dit voor mijn business? Voor jou betekent dit nieuwe mogelijkheden. We kunnen straks niet alleen supersnel en flexibel applicaties en oplossingen maken in Mendix, maar we voegen straks eenvoudiger intelligentie functionaliteiten toe zodat we samen innoveren en versnellen. In plaats van een melding wanneer een onderdeel kapotgaat, bouwen we een functionaliteit waarmee we op basis van data voorspellen wanneer het onderdeel kapotgaat. Daarmee kun jij de stap zetten van detecteren en reageren, naar preventief voorspellen en voorkomen. Of misschien dat je kosten kan reduceren door een meer optimale planning? Of dat een ML Model 80 van de 100 aanvragen al voor jou kan classificeren, waardoor jij tijd hebt om je te focussen op waar jouw expertise nog meer ligt.    

Dit zijn zomaar wat voorbeelden van toepassingen die makkelijker gebouwd kunnen worden in Mendix applicaties in combinatie met AI modellen. ML Kit zorgt dat die naadloos met Mendix werken.     

Meer weten over ons?

Werken bij Low Code CompanyOns werk en succes casesOver Low Code CompanyContact

Wil jij voorop lopen door AI te integreren in jouw Mendix applicaties?

Bel Marijn om te sparren over wat er voor jouw business mogelijk is.

Marijn Jenné

Marijn Jenné

Business Development
mjenne@conclusion.nl