Internet of Behaviors (IoB) - Waarom low code gaat vliegen 1/7

Gartner en Forrester voorspellen al tijden dat Low-code een vlucht gaat nemen de komende jaren. In deze 7 delige blogreeks nemen we je mee in de IT trends voor de komende jaren. Op veel van die trends heeft low-code namelijk nu al een antwoord. Dat maakt het gebruik van low-code platformen nog aantrekkelijker dan het nu al is. 

21 april 2021   |   Blog   |   Door: Conclusion Low Code Company

Deel

Photo by Frederik Lipfert on Unsplash

Trend 1: Internet of behaviors

Data is nog steeds King. Nu data steeds meer inzicht geeft en daarmee nog belangrijker wordt voor het maken van strategische beslissingen, is het verkrijgen van de juiste data uit alle systemen van wezenlijk belang.

Internet of behaviors is een nieuwe trend die daarbovenop komt en gaat over het sturen en veranderen van gedrag op basis van data die uit verschillende bronnen gecombineerd wordt. Door data continu te analyseren kunnen suggesties of autonome handelingen worden ontwikkeld die bijdragen aan veiligheid, efficiëntie of gezondheid. Een sprekend voorbeeld is de smartwatch die bloeddruk en zuurstofgehalte meet en op basis daarvan suggesties doet voor het aanpassen van de lifestyle van een persoon. Maar ook op zakelijk gebied kunnen we ons voorstellen dat het analyseren van data ervoor zorgt dat werk efficiënter en daardoor relevanter en leuker wordt. Het analyseren van data die beschikbaar is zorgt voor een oneindige hoeveelheid mogelijkheden die het gedrag van mensen kan beïnvloeden. Dit lijkt een van de belangrijkste IT trends te gaan worden.

Maar hoe zorg je ervoor dat je data betrouwbaar is, door meerdere systemen en de juiste mensen gebruikt kan worden, zodat je deze analyses kunt maken? Mendix heeft hiervoor een mooie oplossing en introduceerde Mendix Data Hub. Data Hub integreert applicatieontwikkeling met alle beschikbare data van de vele (Mendix) applicaties in een organisatie. Deze centrale Hub zorgt ervoor dat we verbinding kunnen maken met relevante gedeelde datasets. De Hub maakt het mogelijk om met één muisklik data van de ene applicatie met de andere te delen en maakt het gebruik van data uit andere applicaties net zo eenvoudig. 

De Mendix Data Hub Catalog is een open, op standaarden gebaseerde metadata-repository die alle gebruikers - zowel ontwikkelaars als experts uit het bedrijfsdomein - in staat stelt om databronnen in hun verbonden ecosysteem te ontdekken en te verkennen.

Met Data Hub Connectors kunnen bedrijven gegevensbronnen verbinden met de Data Hub, de catalogus vullen en de gegevens beschikbaar stellen aan ontwikkelaars. Zo onstaan eenvoudig verbindingen met Mendix-applicatiedata, Siemens Teamcenter, SAP en tal van andere veelgebruikte enterprise-databronnen. Combineer dit met de behoefte om de data zo dicht mogelijk bij de business te ontsluiten (Mendix Studio / Odata protocol) en je hebt de perfecte combinatie.

De volgende blog gaat over trend 2: Totaalervaringen (digitaal en gepersonaliseerd) worden de norm.

Meer weten over ons?

Ons werk en succes casesOver Low Code CompanyWerken bij Low Code CompanyContact

Wil jij weten wat dit voor voordelen voor jouw bedrijf kan hebben?

Of ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen om dit voor elkaar te krijgen?

Marijn Jenné

Marijn Jenné

Business Development
mjenne@conclusion.nl