Samen wachten bij Gemeente Rotterdam: luisteren naar verhalen van Rotterdammers over Rotterdam terwijl je wacht.

Deze op het Mendix platform ontwikkelde app. voor Gemeente Rotterdam, maakt het wachten voor bezoekers in de stadswinkels en gemeenteloketten een stuk aangenamer. De applicatie draait op speciale Android tablets die in een zuil zijn verwerkt in verschillende stadskantoren in de Havenstad.
Samen Wachten is tot stand gekomen door een samenwerking van studenten van de Willem de Kooning Academy Rotterdam, onderzoekers, kunstenaars, ontwerpers en software ontwikkelaars. Het doel van de applicatie is om de wachttijd bij de gemeenteloketten te veraangenamen.

Klant

Gemeente Rotterdam

logo Gemeente Rotterdam

Markt

Overheid, Openbare Veiligheid & Non-profit

Thema

Fit for purpose software

Publicatiedatum

12 januari 2023

Jasper bij de app Samen Wachten

De tablets zitten in speciale zuilen waar de bezoekers zelf naar toe gaan. Om te zorgen dat iemand door de verhalen zijn afspraak niet vergeet start de de gebruiker met het invoeren van z’n ticketnummer. Daarna starten de verhalen van Rotterdammers die iets over hun favoriete plek in Rotterdam vertellen, vergezeld van sfeervol bewegend beeld. Ben je aan de beurt? Dan verschijnt vanzelf een melding in de app. en krijgt de gebruiker als hij dat wil, een link toegestuurd om het verhaal thuis verder af te luisteren. 

Je ziet hier de app samen wachten voor Gemeente Rotterdam

Onze collega Jasper was developer op dit project:

“Het was een ontzettend leuke applicatie om aan te werken omdat er veel interessante Mendix facetten naar voren kwamen. We maakten bijvoorbeeld een koppeling met het systeem dat de ticketnummers oproept en toont. En we hebben de nieuwe huisstijl van de gemeente Rotterdam geïmplementeerd. Er is dus veel tijd en aandacht besteed aan de styling van de applicatie. Dat zie en merk je direct. Ik ben er trots op dat deze applicatie door iedereen gebruikt wordt en zo een positieve bijdrage levert aan de samenleving. Het is gaaf om daaraan bij te dragen."  

Digitale transformatie binnen de overheid

Conclusion in de overheid, openbare veiligheid en non-profit

Overheid, openbare veiligheid en non-profit is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in deze markt?

Wil je meer weten over deze casus?

Bel of mail met Daniëlle, zij vertelt je er graag meer over!

Daniëlle Graat

Daniëlle Graat

Directeur
dgraat@conclusion.nl