Mobiele stoom-applicatie verbetert kwaliteit, efficiency en veiligheid voor ERIKS

Conclusion Low Code Company ontwikkelt mobiele stoom-applicatie in Mendix voor ERIKS en realiseert daarmee een forse verbetering van kwaliteit, efficiency en veiligheid. 

Klant

ERIKS

ERIKS

Markt

Industrie

Thema

Fit for purpose software

Publicatiedatum

11 december 2020

Conclusion Low Code Company realiseert mobiele stoomapplicatie voor ERIKS 2 111994846520

Door de expertise van Conclusion Low Code Company en onze ervaring in het veld, hebben we heel snel resultaat geboekt.

Ruud Meinen, Sales Manager Meet & Regeltechniek & Stoom

Uitdaging: de kwaliteit en efficiency van het proces verhogen

Veel klanten van ERIKS zijn grote fabrieken met stoomleidingen. Deze stoomleidingen bevatten een groot aantal condenspotten. In de praktijk blijken klanten vaak niet te weten hoeveel condenspotten er in gebruik zijn, waar ze precies geïnstalleerd zijn en of ze nog goed functioneren. ERIKS brengt de condenspotten voor deze klanten in kaart, controleert of ze onderhoud nodig hebben of vervangen moeten worden en adviseert de klant hierover. Hiervoor brengen ze ook in kaart wat eventuele gebreken nu kosten, want in de praktijk blijkt dat het verlies in energie door een gebrekkige condenspot vaak vele malen duurder is dan het vervangen van een condenspot. Dit hele serviceproces werd eerst op papier uitgevoerd, waarbij Excel werd gebruikt voor de berekeningen. Dit was een tijdrovende en foutgevoelige klus. ERIKS wilde dit veranderen en daarmee de kwaliteit en de efficiency van het proces verhogen.

Een agile aanpak

Conclusion Low Code Company heeft voor ERIKS een mobiele Mendix applicatie ontwikkeld om het papieren proces te vervangen. Deze stoomapplicatie moest bovendien offline kunnen werken, omdat er bij veel industriële installaties geen verbinding is of mag zijn. Door gebruik te maken van een agile aanpak, is er in nauwe samenwerking met ERIKS snel een eerste versie ofwel Minimal Viable Product (MVP) gerealiseerd. Met deze versie kon ervaring opgedaan worden in het veld. Op basis van de ervaring van de servicemonteurs is er in verschillende sprints functionaliteit toegevoegd, bijvoorbeeld het uitlezen van QR codes en het opslaan van de GPS gegevens van de condenspotten.

Resultaat: meer tijd voor klanten

Met de nieuwe mobiele stoomapplicatie heeft ERIKS de gestelde doelen bereikt. Niet alleen kunnen de condenspotten op locatie van de klant snel in kaart worden gebracht en worden beoordeeld, de servicemonteurs beschikken nu ook altijd over alle beschikbare informatie. Doordat de servicemonteurs nu veel minder tijd kwijt zijn aan de administratie van het proces, kunnen ze meer tijd bij de klanten besteden. Daarnaast voorziet de applicatie in het voldoen aan de benodigde veiligheidseisen die van toepassing zijn bij grote stoominstallaties. In de applicatie moet namelijk een verplichte Last Minute Risk Assessment (LMRA) worden doorlopen. Door gebruik te maken van de agile aanpak is de stoomapplicatie op tijd en binnen budget opgeleverd en werd in stappen functionaliteit toegevoegd, gebaseerd op de bevindingen van de servicemonteurs.

Meer weten over deze applicatie?

Bekijk meer cases

Mendix applicatie voor MAN ontwikkelt door Conclusion Low Code Company zorgt voor een digitale werkorder applicatie

MAN bespaart tijd én minimaliseert fouten door online werkorder applicatie op tablet

Met wie we trots samenwerken

ERIKS
Man logo png
Loodswezen logo
Bolier logo
Albron logo
orion managin complex fleets
Corporate logo Royal FloraHolland
Cosun Beet Company logo
ssh& hier wonen studenten logo
Mitros logo met witte achtergrond
makro
Van Tilburg-Bastianen Groep logo
doornemen van ketenregie met de klant

Conclusion in de industrie

De industrie is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in de industrie?

Meer weten over deze applicatie óf wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Je bent welkom.

Daniëlle Graat

Daniëlle Graat

Directeur
dgraat@conclusion.nl