Een slimme mobiliteit-tool met doorrijdgarantie in Mendix

De garantie mobiliteit-tool van Conclusion Low Code Company neemt werk uit handen. De applicatie is gebouwd op het Mendix platform.  

Het handmatige proces is volledig geautomatiseerd, zonder dat de verschillende bergingsbedrijven hun werkwijze hoeven aan te passen.

Bij nieuwe auto’s geldt vaak een mobiliteits- of doorrijdgarantie. Deze gratis pechhulp blijft een aantal jaar actief na de aankoop van de auto. Helaas komt het inderdaad wel eens voor dat een bestuurder met een nieuwe auto langs de kant van de weg komt te staan. Om deze bestuurder zo snel mogelijk weer op weg te helpen heeft een importeur afspraken met bergingsbedrijven of andere dienstverleners zoals de ANWB. De kosten voor een auto die is weggesleept kunnen -onder voorwaarden- door het bergingsbedrijf geclaimd worden bij de importeur.

Klant

Automotive sector

Automotive

Markt

Industrie

Publicatiedatum

11 december 2020

Mendix klantcase slimme mobiliteit-tool geeft vaart

De geclaimde kosten van de berger worden door de tool automatisch ingelezen en gecheckt.

_

Van handmatig naar automatisch proces

In het verleden werden die claims handmatig gecheckt door een medewerker bij de importeur. Dit hele proces was foutgevoelig en niet heel erg efficiënt. De garantie mobiliteits tool die Conclusion Low Code Company ontwikkelde neemt het proces uit handen. De geclaimde kosten  van de berger worden door de tool automatisch ingelezen en gecheckt. Beslisregels kijken automatisch naar kilometerstand, leeftijd, aard van het defect, etc. De tool detecteert eventuele onterechte claims direct en deze worden automatisch teruggestuurd naar de aanleverende berger. Met één druk op de knop gaan de goedgekeurde claims door om betaald te worden.     

Mendix: Een zeer flexibele applicatie

De beslisregels die bepalen wat er wordt uitgekeerd zijn aanpasbaar, zodat de medewerker binnendienst zelf waardes kan aanpassen wanneer dat nodig is. Op deze manier is de applicatie superflexibel en kan de tool omgaan met nieuwe afspraken of veranderingen. Het handmatige proces is volledig geautomatiseerd, zonder dat de verschillende bergingsbedrijven hun werkwijze hoeven aan te passen. Het is voor de bergingsbedrijven gelijk duidelijk of hun claim terecht is en wat er precies vergoed wordt. Omdat het systeem alle ingediende claims automatisch controleert zijn fouten geminimaliseerd en loopt het volledige proces veel sneller. 

Om meer inzicht te krijgen in de claims per merk is voor de importeur een dashboard gemaakt. Het dashboard geeft per merk een overzicht van hoeveel er geclaimd is in een jaar.      

Meer weten over deze applicatie?

  • En wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?
  • óf wil je meer weten over werken bij Low Code Company?

Bekijk meer cases

Met Mendix van papier naar digitaal gemak, een artikel over de implementatie van het digitale acceptatieformulier

Van papier naar digitaal gemak in 8 dagen, een digitaal acceptatieformulier in Mendix

Mendix vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures beschikbaar.

Met wie we trots samenwerken

Automotive
makro
ERIKS
Man logo png
Albron logo
Cosun Beet Company
orion managin complex fleets
ssh& hier wonen studenten logo
Mitros logo met witte achtergrond
Corporate logo Royal FloraHolland

Benieuwd hoe we de handmatige processen in jouw bedrijf kunnen automatiseren?

Ik vertel graag over applicaties gebouwd op het Mendix platform.  

Daniëlle Graat

Daniëlle Graat

Directeur
dgraat@conclusion.nl