Efficient alles in één bestelportaal in Mendix voor MAN Truck & Bus

Eén portaal in Mendix voor het maken van offertes 

MAN Truck & Bus heeft voor elke (weg)vervoersvraag een passend antwoord in huis. Elke truck of bus wordt op maat besteld en geconfigureerd. Conclusion Low Code Company ontwikkelde het MAN portaal. Eén portaal waarin de dealer de truck niet alleen configureert en calculeert, maar ook direct en geïntegreerd een offerte kan uitbrengen voor maatwerk. Vervolgens kan de dealer via MAN Truck en Bus in Leusden de truck bestellen en automatisch doorgeven via het backoffice systeem naar de fabrikant. Alles in één applicatie.  

Dit nieuwe portaal bespaart tijd en zorgt voor een efficiënte overdracht naar de fabriek.

Klant

MAN

Man logo png

Markt

Industrie

Thema

Fit for purpose software

Publicatiedatum

26 februari 2021

MAN Truck

Veel handmatige handelingen

In het verleden werd een bestelbus of een truck geconfigureerd en gecalculeerd door de dealer op de website van de fabrikant. Hiermee genereerde de website een unieke code waarmee de truck besteld kan worden.   

Voor aanpassingen op maat vulde de dealer een apart Excel document in waar het meerwerk aan een truck of bestelbus apart werd berekend. Vervolgens plakte hij deze berekening uit Excel in een Word bestand om zo een offerte samen te stellen.  

Calculatie en nacalculatie 

In het nieuwe systeem is het mogelijk om een calculatie & nacalculatie te maken voor zowel de bestelwagens als de trucks.  

Automatische offerte en opdrachtbevestiging 

Na het maken van de calculatie krijgt de klant zijn offerte, die automatisch door het platform wordt gegenereerd. De offerte bevat de technische gegevens van de auto en de prijzen die daarbij horen. Gaat de klant akkoord met de aankoop volgt automatisch een opdrachtbevestiging. 

Meerdere voertuigen in één keer bestellen 

Sommige klanten willen meerdere voertuigen met dezelfde configuratie. Voorheen moesten de dealers deze voertuigen allemaal handmatig inladen: een tijdrovende klus. Nu is het mogelijk om in een paar simpele stappen meerdere voertuigen te bestellen. 

Koppeling met SalesForce 

MAN houdt een salesfunnel bij om te zien welke saleskansen er zijn. Het nieuwe portaal heeft een koppeling met SalesForce waardoor eenvoudig een rapportage gedraaid kan worden over de funnel. Op deze manier is er meer controle en werkt alles vanuit één systeem.

doornemen van ketenregie met de klant

Conclusion in de industrie

De industrie is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in de industrie?