.NET developer by day, IT student by night.

Werken terwijl je studeert. Menigeen moet er niet aan denken, maar Jayden van den Bosch (22) draait zijn hand er niet voor om. Overdag maakt hij zijn werkuren voor Conclusion Enablement en ’s avonds duikt hij opnieuw achter de computer om de lesstof van de studie HBO ICT tot zich te nemen. Gelukkig versterkt het werken en leren elkaar: hij kan zijn team vragen stellen over school en andersom. Gemakkelijk is het niet, maar hij heeft wel na vier jaar studeren, ook vier jaar werkervaring op zak!

29 november 2023   |   Blog   |   Door: Conclusion Enablement

Deel

Jayden foto Enablement

Met de IT-paplepel

“Mijn vader had een computerwinkel in early 2000. Dan hebben we het over de tijd dat computers nog maar net genormaliseerd werden in de samenlevering. Het moment dat net iedereen een computer had. In die computerwinkel kon ik al zien hoe ze gebouwd werden, wat gamen inhield en zag ik de nieuwste technologie: de snelste snufjes en meeste lichtjes. Als kind was het altijd heel tof om daar te zijn en mensen te zien binnenkomen. Mijn eerste computer heb ik meerdere keren uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet. Ik wilde weten hoe het werkte, de software én de hardware. Vanuit daar ging ik me dan ook meer verdiepen in programmeren. Dat heeft de deur geopend om te willen weten: hoe zit IT in elkaar?”

Vanuit mijn vorige stages neem ik veel kennis mee. Dat helpt wel bij het werk nu.

Jayden van den Bosch

32 uur werken én studeren

“Op dit moment studeer ik HBO ICT als deeltijdstudie aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast werk ik bij Conclusion Enablement als .NET developer. Ik zie de studie eigenlijk als een soort van tweede baan. Overdag ben ik natuurlijk aan het werk met mijn applicatie-ontwikkel-zaken en ’s avonds ga ik studeren. Dat zijn soms lange dagen. Als ik vrij ben ga ik met maten gamen, ga ik wandelen of ben ik met mijn vriendin. Die vindt het af en toe niet leuk dat ik tot laat bezig ben, maar gelukkig doen we wel leuke dingen zoals naar de film of lekker uit eten. Naast het werken en leren wil ik ook wel een leuk studentenleven hebben, zo ben ik ook lid van de studievereniging.

Mijn vorige studie was een MBO-4 opleiding tot applicatieontwikkelaar. Daar heb ik veel informatie en kennis kunnen opdoen. Ook vanuit mijn vorige stages neem ik veel kennis mee. Dat helpt wel bij het werk nu.”

Gewoon even op de koffie

“Toen ik ging nadenken over mijn carrière, besefte ik me dat ik meer wilde leren. Ik wilde graag werk doen dat past bij mijn opleiding. Hiervoor deed ik veel met LowCode en bouwde ik veel webapplicaties. Eigenlijk wilde ik dieper duiken in de grootschalige Enterprise applicaties voor één grote klant, dan doe je overal aan mee. Je praat over domeinen, meerdere dimensies: het logistieke gedeelte tot aan de finance. In die zoektocht heb ik bij meerdere bedrijven gesolliciteerd en ben ik via de HBO ICT beurs bij Conclusion Enablement terechtgekomen. Daar werd heel toegankelijk gezegd: “kom volgende week eens op de koffie, dan kijken we of er een klik is.”

De klik was er, en…

"In eerste instantie leek het me te ver, elke dag naar Amsterdam. Dat gaat toch niet naast mijn studie. Maar met de secundaire voorwaarden die ik heb, zoals thuiswerken en flexibele uren, is het goed te doen. Ik heb als tweeëntwintigjarige niets te klagen! Ik ben hier ook geen nummer, dat vind ik fijn van Conclusion. Bij een kleinschaliger bedrijf heb je al snel dat iedereen elkaar kent, want iedereen luncht met elkaar. Hier is het flink groter, maar als er iets is weet ik precies wie ik nodig heb. Geen anonieme HR -afdeling waar je een paar weken moet wachten, maar directe lijnen. Zo heb ik ook goed contact met onze directie, gewoon een platte organisatie waar veel mogelijk is. Zo betaalt Conclusion ook mijn opleiding en kan ik schuldenvrij aan mijn carrière beginnen. Soms is dat ook best spannend. Uiteindelijk werk ik geen 40 uur, maar 32 en heb ik nog niet de diploma’s die mijn collega’s wel hebben. Het is toch een risico dat de werkgever neemt. Ik ben blij dat Conclusion heeft gezien dat het anders kan en mij heeft aangenomen, daardoor heb ik de kans om én te studeren én te werken.”

Ik vind mijn werk leuk: oplossingsgericht kijken naar problemen en die oplossen.

Jayden van den Bosch

De werkplek

“Op dit moment werk ik met vier externen. Dat zorgt ervoor dat als junior de wereld voor je opengaat. Je zit met mensen die heel veel ervaring hebben en veel verschillende projecten hebben gedaan. Zij hebben echt een andere kijk op IT. Op dit moment werken we door middel van domain driven design. Wij zijn een van de eerste teams binnen onze afdeling die daarmee werken en daarnaast werken we met nieuwe innovatie in de cloud zoals de AWS eventbridge. Voor mij is dat enorm interessant, zeker omdat ik nog aan het studeren ben. Die uitdaging, die heb ik ook nodig. Daaruit komt het doorzettingsvermogen en de kracht om het werk af te maken. Ik vind mijn werk leuk: oplossingsgericht kijken naar problemen en die oplossen. Dat vind je niet per se overal, maar wel in de IT.”

Wat zou je aan de volgende generatie meegeven?

“Twijfel niet aan jezelf en durf te praten! Dat vooral. Je ziet toch wel dat jonge mensen minder snel open zijn, minder snel hun ideeën op tafel leggen. Ik zou juist zeggen: wees die stem die zorgt voor discussie, zo leer je zelf dingen, maar kan je ook samen met je collega’s tot andere perspectieven en betere uitkomsten komen. Neem niet aan wat je wordt opgelegd, maar durf zelf kritisch te kijken.”

De toekomst

“Ik weet nog niet wat de toekomst allemaal voor mij in petto heeft. Tot nu toe ben ik altijd flexibel geweest en kwamen er vanzelf kansen op mijn pad. Mijn droom is altijd wel geweest om een keertje te gaan roadtrippen en te leven als een digital nomad: door Europa of Amerika trekken in een busje met een goede internetverbinding en van daaruit werken. De afgelopen drie jaar hebben ook wel de realisatie gebracht dat de wereld niet vanzelfsprekend is. Met inflatie, corona en de oorlog in Oekraïne… Je kunt alles wel uitstellen, maar het leven is nu en je moet alles eruit halen.”

Wil je ook werken als .NET developer bij Conclusion Enablement?

We zijn op zoek naar collega's.
Werken bij Conclusion Enablement
Conclusion Workspace Podcast #11 – Access Packages, Applicatie packaging & Verliefd op MS Forms
Collega's doen mee aan Mud Masters 2022
Werken bij Conclusion Enablement
Break-out sessie lanceringsevent Conclusion Enablement
ProRail zet in op flexibele en innovatieve IT-omgeving

Wij zijn Conclusion Enablement.

Conclusion Enablement

Conclusion Enablement

+31 (0)30 219 38 00