Kennis maken met Niels

Als .NET developer bij Conclusion Enablement, leert Niels als een razende de kneepjes van het vak. In dit interview maken we kennis met hem.

25 april 2022   |   Blog   |   Door: Conclusion Enablement

Deel

Een man zit in een stoel met een laptop op zijn schoot. Hij kijkt lachend de camera in.

Bij Conclusion werken is nét even anders. We zijn een ecosysteem bestaande uit verschillende bedrijven met verschillende persoonlijkheden. Daardoor leren we juist van elkaar. We vinden het belangrijk dat je jezelf kunt zijn binnen de organisatie en dat daar juist jouw kracht ligt. In dit interview praten we met Niels van Brakel, .NET developer bij Conclusion. Hoe ziet zijn werkweek eruit?

Hi Niels! Vertel, wie ben je en wat doe je precies?

Ik ben Niels van Brakel, 23 jaar en sinds maart 2021 werk ik bij Conclusion Op dit moment ben ik .NET developer, maar eigenlijk doe ik veel full stack werk in het team Veilen voor Royal FloraHolland. Ik woon samen met mijn vriendin en twee konijnen in Utrecht, erg gezellig.

Vroeger wist ik niet goed wat voor werk ik later wilde doen. Uit de beroepskeuzetests die wij kregen kwamen vaak banen zoals laborant naar voren, maar dit vond ik zelf nooit heel passend. Ik was daarbij wel veel bezig op mijn telefoon in een app genaamd Tasker waarmee je van alles kan automatiseren, tot zelfs Android apps maken. Dit ging eigenlijk allemaal via een visuele programmeertaal, maar dit wist ik toen nog niet tot ik van iemand de tip kreeg om eens naar een studie te kijken waar je leert programmeren. Dit bleek een erg goeie tip aangezien ik nu met veel plezier kan zeggen dat ik van mijn hobby mijn werkt heb gemaakt.

Aan wat voor soort projecten werk je?

Ik ben dus onderdeel van team Veilen voor onze klant Royal FloraHolland. Op de bloemenveiling werken ze met speciale klokken waarmee de kopers bloemen kunnen inkopen. De applicaties die dat mogelijk maken, het primaire veil-proces, die beheren wij. Dus als daar wat mis mee gaat of als er iets aangepast moet worden, dan worden wij opgebeld. 

Maar gelukkig mogen we ook nieuwe applicaties bouwen. Zo zijn we nu bezig met de beeldbank. Hierin kunnen klanten en medewerkers foto’s beheren die op de klokken komen te staan. Alles wat de gebruikers krijgen te zien, wordt gemaakt in React en op de achtergrond maken we gebruik van AWS. Je kan hier denken aan de standaard onderdelen: S3 buckets, Lambda’s, EC2’s en alles wat nodig is om het geheel aan elkaar te lijmen.

Werk je in een team?

Het Veilen team is opgedeeld in twee teams (Lotus en Speedwell). In beide teams zitten dezelfde disciplines met een goede mix tussen junior, medior en senior collega’s. Een aantal van onze seniors zit zo boordevol informatie, dat is wel heel leuk en daar kan je echt veel van leren. We hebben allerlei mensen in de teams. Collega’s die al heel lang meedraaien op de werkvloer en vol informatie zitten tot aan teamleden die overal wat vanaf weten en heel technisch gedreven zijn. En natuurlijk junioren zoals ik die heel enthousiast zijn en van alles willen leren. 

Een team bestaat uit meerdere developers. We ontwikkelen volgens het SAFe proces en werken nauw samen met applicatiebeheerders en testers. De applicatiebeheerders weten bijvoorbeeld heel veel van de processen, dus zodra we iets gaan uitrollen in de testomgeving dan werken we veel met ze samen.

Hoe ziet een typische werkweek eruit?

Iedere dag hebben we een stand-up op hetzelfde tijdstip, om 09:15 uur, met het team. Daarin bespreken we waar we mee bezig zijn en tegen welke issues je aanloopt. Ook geef je hierin aan hoe het met je gaat en of er dingen zijn waar het team rekening mee kan houden. Heel fijn, want dit stimuleert het open communiceren binnen teams. Hierdoor leer je je teamleden ook op een persoonlijk vlak kennen. Het samenwerken aan issues of wanneer je om hulp wil vragen wanneer je ergens niet uitkomt, gaat dan ook soepeler. De drempel om elkaar op te bellen is laag.

We werken in sprints en voordat elke sprint begint, besluiten we met de product owner welke items op de sprint backlog moeten komen. Je hebt dus ook als junior developer impact op de richting van een product en dat is dan ook erg fijn om aan bij te dragen. Hiernaast hebben we ook regelmatig refinement sessies en natuurlijk na afloop van iedere sprint een retrospective.

Wanneer er geen lockdown is, zorgen we ervoor dat we als team weer vaker op kantoor gaan werken. Heel gezellig! En laagdrempelig aangezien we een thuiswerkovereenkomst hebben die het thuiswerken en op kantoor werken in balans houdt.

Wat maakt het werken bij Conclusion leuk voor jou?

Ik vind de openheid heel fijn. Je kan overal open over spreken. Maar ook vanuit het management, je kunt gewoon naar binnen lopen en ze kennen je. Laatst tijdens ons bedrijfsuitje in oktober, toen zat ik met Marco in de auto tijdens de slipcursus. Nou, hoe vaak kun je nou zeggen dat je met een directielid in een slipcursus zat. Dat soort dingen vind ik heel fijn. Het is lekker Nederlands plat. 

Terug naar ons nieuwsoverzicht

Wil je de mogelijkheden verkennen?

Neem contact met ons op. We denken graag met je mee!

Conclusion Enablement

Conclusion Enablement

+31 (0)30 219 38 00