De 6 voordelen van RPA

In dit blog lees je welke voordelen wij spotten in de markt met het gebruik van Robotic Process Automation.

25 april 2022   |   Blog   |   Door: Conclusion Enablement

Deel

Conclusion Application Innovation

Waar zien we de voordelen en hoe worden deze ervaren

Door het inzetten van Robotic Process Automation (RPA), worden activiteiten overgenomen door robots. Medewerkers kunnen dan op een andere, meer belangrijkere, taak worden ingezet. Daarnaast worden menselijke fouten teruggebracht tot een absoluut minimum en worden extra kosten voorkomen.
Behoeftes veranderen sneller en daarmee wordt de vraag om dit te realiseren vaker gesteld. Hierbij is aan agile aanpak meer en meer gewenst. Conclusion biedt daarom ook RPA als een Service aan. Wij zien een aantal voordelen in de markt bij organisaties die DevOps methodes gebruiken (in vergelijking tot organisaties die meer traditionele methodes gebruiken):

1. Higher deployment frequency

Door gebruik te maken van DevOps methodes en practices (automation) kan de release cycle verkort worden. Sommige klanten deployen zelfs meerdere malen per dag. 

2. Snellere “Time to Market”

Het proces van idee tot release binnen productie (go-to market) gaat sneller omdat de interne processen zijn geoptimaliseerd om zo snel mogelijk op een betrouwbare manier code te releasen.

3. Increased Revenu

Door automatisering van het proces, snellere release en meer stabiliteit, ontstaat er een hogere end-user happiness wat weer resulteert in hogere inkomsten. Optimalisatie van de interne processen en meer loyaliteit vanuit de eindklanten. 

4. Snellere “meantime” tot herstel

Met in gebruik name van methodes zoals Everthing-as-code, tracebillity, uitgebreide testing en automate-as-much-as-possible binnen het volledige proces merken wij dat het oplossen van storingen en incidenten sneller verloopt.

5. Snellere Lead time voor wijziging

Door gebruik te maken van nieuwe technologieën (containers, PaaS diensten) en het inzetten van nieuwe processen ontstaat er versneld proces in vergelijk met traditionele aanpakken als het gaat om veranderingen (changes) op alle niveau.

6. Lower Change failure Rate

Omdat wij gebruik maken van automatische testing in een zo vroeg mogelijk stadium, detecteren wij incidenten vroegtijdig. Zodoende met het verwerken van changes binnen het proces, zal het aantal incidenten afnemen. 

Dit blog is geschreven door Bas Vermeij.

Terug naar ons nieuwsoverzicht

Wil je meer weten over RPA?

Neem contact met ons op!

Conclusion Enablement

Conclusion Enablement

+31 (0)30 219 38 00