De fashionista in IT – een combinatie van mode en code 

Door een samenloop van omstandigheden kreeg Kim (25) de kans om een traineeship te volgen bij Conclusion Enablement. Ze liet de modewereld achter zich en stortte zich in het schrijven van code. De liefde voor mode bleef, dus gebruikt ze haar creativiteit nu voor het ontwikkelen van front-ends voor applicaties én maatpakken voor vrouwen.  

7 februari 2024   |   Blog   |   Door: Conclusion Enablement

Deel

Kim Wauben over het werken bij Conclusion Enablement

Hoe heeft Conclusion Enablement jou gevonden?  

“Dat is het mooie, ze hebben mijn vriend gevonden! Hij vertelde mij dat hij via LinkedIn een aanbod kreeg om een IT traineeship te volgen, maar voor hem was het niet interessant. Ik zat op dat moment op de servicedesk bij een ander bedrijf en was op zoek naar een goede, vaste baan. Ik vind veel dingen leuk en had voldoende interesse in IT, maar met diploma als modeontwerper wist ik niet zeker of zoiets bij me zou passen. Het traineeship gaf me de kans om de IT-wereld te ontdekken.”  

Ik vind het leuk om iets te maken wat ik echt kan zien.

Kim Wauben

Het traineeship  

“Het eerste half jaar van het traineeship hebben we verschillende cursussen gedaan in verschillende kleine opdrachten. Het was een mix van praktisch (zoals C#, React/Javascript, AWS Labs), theoretisch (onder meer heel veel Global Knowledge-courses) en persoonsgericht (bijvoorbeeld Time Management en Persoonlijke Effectiviteit).  

Ik had zes maanden de tijd om te onderzoeken wast bij mij zou passen. Het was bij mij van het begin af aan duidelijk dat ik meer front-end georiënteerd was. Ik vind het leuk om iets te maken wat ik echt kan zien. Gelukkig kwam er na het traineeship een mooi plekje vrij in team Business Support User Interface(BosUI). Hier gaven ze aan dat ze bereid waren me mee te nemen en me te laten leren.” 

Is een opdracht je speciaal bijgebleven? 

“Tijdens de React-cursus bouwde je echt een applicatie of front-end, een kleine website. De opdracht was op Pokémon gebaseerd en iedereen had een set aan Pokémonkaarten die je gebruikte om de website te maken. Dat was een leuke opdracht.” 

Wat houdt je baan precies in? 

“Ik ben nu junior front-end developer. Ik maak, samen met mijn team, front-ends voor verschillende applicaties. Doordat het er een stuk of 10 zijn, is er elke dag afwisseling. Een designer ontwerpt de applicatie en wij bouwen deze in code. We werken in een programma waarbij we live kunnen kijken wat er gebeurt in welk vak, welke kleur het krijgt bijvoorbeeld. Dat is dan wel heel leuk: je schrijft, maar je ziet het ook direct gebeuren.” 

Ik krijg eigenlijk gewoon de ruimte: flexibele uren en thuiswerken.

Kim Wauben

Je hebt ook een eigen bedrijfje, kan je daarover vertellen?  

“Zeker! Ik ben niet de modewereld in gegaan, maar ik heb hier wel een passie voor. Daarom ben ik mijn eigen bedrijfje begonnen. Ik maak maatpakken voor vrouwen onder de naam ‘Raw Luxury Tailors’. De mannenwereld is al volledig verzadigd en voor vrouwen is deze wereld juist heel klein. Ik vind dat wij vrouwen ook zoiets verdienen! Bij Conclusion Enablement heb ik flexibele uren, wat me de ruimte geeft om ’s avonds klanten te ontvangen om maten op te nemen. Samen met mijn klant kiezen we een mooie Italiaanse stof, welke knopen ze mooi vindt, welke voering en nog veel meer. Dan kan ik aan de slag met een custom maatpak!”  

In welke mate word je door de werkgever gesteund in je extra activiteiten?  

“Ik hoor wel van collega’s dat ze het leuk vinden dat ik een bedrijfje heb naast mijn werkzaamheden bij Conclusion Enablement, maar veel ben ik er op kantoor niet mee bezig. Ik krijg eigenlijk gewoon de ruimte: flexibele uren en thuiswerken. Mijn team is ook heel flexibel. Nu helpt het wel dat ik veel van de afspraken voor de maatpakken ’s avonds en in het weekend kan plannen.”  

Als je het dan niet probeert, kom je er helemaal niet. Zet gewoon die eerste stap.

Kim Wauben

Waarop ben je trots in je carrière?   

“Ik ben natuurlijk nog vrij jong, maar ik ben wel trots op het traject van de afgelopen paar jaar. Ik ben op mijn 20e naar Londen verhuisd, op mijn 21e teruggekomen, een traineeship gestart en mijn eigen bedrijfje gestart. Dat ik dat allemaal heb kunnen doen en nu beide passies tegelijkertijd kan uitvoeren is wel heel bijzonder.”  

Waarop ben je trots binnen Conclusion Enablement?  

“Op de vrijheid die ik heb gekregen om te leren.”  

Wat zou je iemand aan de start van hun carrière mee willen geven?  

“Kijk wat je echt leuk lijkt om te doen en zet daar je zinnen achter. Het is net als in mijn geval met IT: het leek me leuk, maar ik had er geen ervaring in. Als je het dan niet probeert, kom je er helemaal niet. Zet gewoon die eerste stap.”  

Wil jij ook aan de slag bij Conclusion Enablement?

We zijn op zoek naar collega's.
Werken bij Conclusion Enablement
Werken bij Conclusion Enablement
Break-out sessie lanceringsevent Conclusion Enablement
Marco Blijenberg, Dennis van Dalen en Gerben Kranen
Collega's doen mee aan Mud Masters 2022

Wij zijn Conclusion Enablement.

Conclusion Enablement

Conclusion Enablement

+31 (0)30 219 38 00