Copilot voor Microsoft 365 gebruiken om een blog te schrijven

Leer hoe je de kracht van AI kunt gebruiken om boeiende en informatieve blogposts te maken met Copilot voor Microsoft 365.

Het schrijven van een blog kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet zeker weet waar je over moet schrijven, hoe je inhoud moet structureren of hoe je deze aantrekkelijk kunt maken voor je publiek. Gelukkig is er een tool die je daarbij kan helpen: Copilot voor Microsoft 365. Copilot is een AI-aangedreven assistent die tekst van hoge kwaliteit voor je kan genereren op basis van jouw prompt en instructies. Sterker nog, deze blogpost is geschreven met Copilot zelf!

11 juni 2024   |   Blog   |   Door: Gerben Kranen, Platform Architect Workspace

Deel

Poppetje dat naast de computer advies geeft.

Hoe schrijf je een goede prompt voor Copilot?

Een prompt is een tekst die je in Copilot invoert om te vertellen wat je wilt dat het schrijft. Een goede prompt moet duidelijk, specifiek en informatief zijn. Hier zijn enkele elementen die je kunt gebruiken om een goede prompt voor Copilot te schrijven:

 • Een onderwerp: Dit is het hoofddoel of doel van je tekst. Bijvoorbeeld: "Schrijf een blogbericht over het gebruik van Copilot voor Microsoft 365 om een blog te schrijven".
 • Een context: Dit is optioneel, maar het kan Copilot helpen om je tekst te onderbouwen met relevante informatie. Je kunt bijvoorbeeld een link opgeven naar een website, een document of een eerdere tekst die je Copilot als referentie wilt laten gebruiken.
 • Instructies: Dit zijn de regels of richtlijnen die je wilt dat Copilot volgt bij het schrijven van je tekst. Je kunt bijvoorbeeld de toon, de stijl, de lengte, het formaat of de structuur van je tekst opgeven. Je kunt ook instructies gebruiken om Copilot te vertellen wat je moet vermijden of wat er in de tekst moet worden opgenomen.

Hoe je instructies voor Copilot kunt gebruiken om je blog aantrekkelijker te maken

Instructies zijn een krachtige manier om je tekst aan te passen en aantrekkelijker en informatiever te maken voor jouw lezers. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van instructies voor Copilot om een blog aantrekkelijker te maken:

 • Gebruik een diverse en rijke woordenschat: Je kunt Copilot vertellen om synoniemen, bijvoeglijke naamwoorden of metaforen te gebruiken om je tekst kleurrijker en expressiever te maken. Je kunt bijvoorbeeld "Gebruik diverse en rijke woordenschat" als instructie schrijven.
 • Gebruik voorbeelden, anekdotes of citaten: Je kunt Copilot vertellen om voorbeelden, anekdotes of citaten te gebruiken om je punten te illustreren en tekst herkenbaarder en geloofwaardiger te maken. Je kunt bijvoorbeeld "Gebruik voorbeelden, anekdotes of citaten" als instructie schrijven.
 • Gebruik koppen, lijsten of tabellen: Je kunt Copilot opdracht geven om koppen, lijsten of tabellen te gebruiken om je tekst te ordenen en leesbaarder en begrijpelijker te maken. Je kunt bijvoorbeeld "Gebruik koppen, lijsten of tabellen" als instructie schrijven.
 • Gebruik vragen, uitdagingen of oproepen tot actie: Je kunt Copilot vertellen om vragen, uitdagingen of oproepen tot actie te gebruiken om je lezers te betrekken en hen te motiveren om actie te ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld "Gebruik vragen, uitdagingen of oproepen tot actie" als instructie schrijven.
 • Gebruik humor, ironie of sarcasme: Je kunt Copilot vertellen om humor, ironie of sarcasme te gebruiken om de tekst leuker en onderhoudender te maken. Je kunt bijvoorbeeld "Gebruik humor, ironie of sarcasme" als instructie schrijven.

Hoe je je blog kunt verfijnen tot zijn definitieve vorm

Zodra je een concept van je blog hebt, kun je Copilot gebruiken om het te verfijnen en op te poetsen tot zijn definitieve vorm. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om uw blog in zijn definitieve vorm te brengen:

 • Tekst controleren en bewerken: Je kunt Copilot gebruiken om je tekst te controleren en te bewerken op grammatica, spelling, interpunctie of stijl. Je kunt Copilot ook gebruiken om delen van uw tekst waar je niet tevreden over bent te herformuleren, te herschrijven of te verwijderen. Je kunt bijvoorbeeld "De tekst herschrijven" als instructie schrijven.
 • Informatie toevoegen of verwijderen: Je kunt Copilot gebruiken om informatie toe te voegen of te verwijderen waarvan u denkt dat deze relevant of irrelevant is voor jouw onderwerp. Je kunt Copilot ook gebruiken om delen van de tekst uit te breiden of samen te vatten waarvan je denkt dat ze te lang of te kort zijn. Je kunt bijvoorbeeld "Informatie toevoegen" of "Informatie verwijderen" als instructie schrijven.
 • Voeg een titel en een ondertitel toe: Je kunt Copilot gebruiken om een titel en een ondertitel aan uw blog toe te voegen die het hoofdidee en de belangrijkste punten van uw tekst weergeven. Je kunt Copilot ook gebruiken om alternatieve titels en ondertitels voor te stellen waaruit je kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld "Voeg een titel en een ondertitel toe" als instructie schrijven.
 • Voeg afbeeldingen, video's of links toe: Je kunt Copilot gebruiken om afbeeldingen, video's of links aan de blog toe te voegen die jouw tekst aanvullen en visueel aantrekkelijker en informatiever maken. Je kunt Copilot ook gebruiken om bronnen of websites voor te stellen die als referentie of citaat worden gebruikt. Hiervoor kun je "Afbeeldingen, video's of links toevoegen" als instructie schrijven.
 • Voeg een conclusie toe: Je kunt Copilot gebruiken om een conclusie aan je blog toe te voegen die uw belangrijkste punten samenvat en een laatste bericht of een oproep tot actie aan jouw lezers geeft. Je kunt Copilot ook gebruiken om verschillende manieren voor te stellen om je blog te beëindigen waaruit je kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld "Een conclusie toevoegen" als instructie schrijven.

Conclusie

Het schrijven van een blog kan een lonende en plezierige ervaring zijn, vooral als je een tool zoals Copilot voor Microsoft 365 hebt om je te helpen. Copilot kan je helpen bij het genereren van tekst van hoge kwaliteit op basis van uw prompt en instructies, en je helpen uw blog zijn definitieve vorm te geven. Je kunt Copilot gebruiken om te schrijven over elk onderwerp waarin je geïnteresseerd bent en jouw inzichten en meningen met je publiek te delen. Als je nieuwsgierig bent naar de prompt die is gebruikt om deze blog te schrijven, kun je contact opnemen met het Workspace-team van Conclusion Enablement en zij zullen het graag met je delen. Veel plezier met bloggen!

Disclaimer: dit artikel is volledig geschreven met AI. Benieuwd naar de prompt voor dit artikel of meer informatie over Copilot voor Microsoft 365? Neem contact op met Marco Blijenberg of Gerben Kranen van Conclusion Enablement.

Lees meer van onze collega's

Blog
Security inbedded in DevOps logo

Betere en veiligere IT door Devops en Security samen te voegen

Meepraten over AI?

Neem contact met ons op!

Conclusion Enablement

Conclusion Enablement

+31 (0)30 219 38 00