Veilen op afstand voor Royal FloraHolland

Dankzij een succesvolle samenwerking tussen Conclusion en Royal FloraHolland zijn veilingmeesters vanaf heden in staat om te veilen op afstand. 

Klant

Royal FloraHolland

Corporate logo Royal FloraHolland

Markt

Retail, Voedsel & Agri

Publicatiedatum

20 april 2022

Veilen op afstand

Bijschrift foto: Amerik de Best veilde vandaag vanuit Aalsmeer met klok C06 slechts met een computer, toetsenbord, headset en een standaard internetverbinding op een klok die normaal in Naaldwijk staat.

De vraagstelling van Royal FloraHolland

Met de huidige pandemie, is er sprake van quarantaine maatregelen of een besmetting met het coronavirus onder veilingmeester. Daarom zocht Royal FloraHolland naar een manier om het werk van veilingmeesters veiliger te maken.

De oplossing voor Royal FloraHolland

De uitdaging was om de huidige omvangrijke set hardware en netwerkverbindingen te verkleinen naar een set die je eenvoudig mee naar huis kan nemen. Ook moesten we de werkplek van de veilingmeester eenvoudig en betrouwbaar via internet met het veilingnetwerk kunnen verbinden. In juni was er weliswaar al een proof of concept klaar, die we in geval van nood en met de nodige ondersteuning konden inzetten. Toch wilden we toe naar een eenvoudige plug & play oplossing en zijn we doorgegaan met doorontwikkelen. En dat wierp zijn resultaten af.

Het resultaat voor Royal FloraHolland

Op 3 februari 2021 is geveild met de gewenste en definitieve oplossing van hardware en netwerkaanpassingen. Deze week komt de benodigde hardware binnen en kunnen we alle klokken voorzien van de nieuwe, eenvoudigere hardware set. Naast de noodzaak vanwege Covid-19, maakt deze doorbraak het ook mogelijk dat veilingmeesters bij een lage bezetting op een locatie flexibel klokken van elkaar kunnen overnemen.

"Wat in april 2020 nog onmogelijk leek, is door een goede en intensieve samenwerking van de medewerkers van Royal FloraHolland (RFH) Veilen, RFH GIP en onze partners Conclusion en OGD toch gelukt. Een mooi voorbeeld van Connect to grow. Door een goede samenwerking hebben we kunnen vernieuwen, resultaten geboekt om samen de sector te laten groeien. Ik ben trots en blij met wat er bereikt is en bedank alle betrokkenen voor hun kennis, inzet en doorzettingsvermogen." - Erik Spekman, Implementation & information manager veilen, Product Owner Veilsystemen en Product Owner Nieuwe Digitale Veiling.

Improve IT landscape

Conclusion in de retail, voedsel en agri

Retail, voedsel en agri is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in retail, voedsel en agri?

Terug naar het case overzicht

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op!

Sander Rosenhart

Sander Rosenhart

Sales & Business development
srosenhart@conclusion.nl