Een toekomstbestendig IT-landschap maken voor SWEMP

SWEMP, een samenwerkingsverband van de woningcorporaties Staedion, Woonbron, Eigen Haard, Mitros en Portaal, heeft Conclusion geselecteerd als exclusieve partner voor het beheer en de transformatie van de IT-landschappen van haar leden met circa 2500 eindgebruikers.

Klant

SWEMP

Markt

Energie & Utilities

Publicatiedatum

20 april 2022

Huizen

SWEMP, een samenwerkingsverband van de woningcorporaties Staedion, Woonbron, Eigen Haard, Mitros en Portaal, heeft Conclusion geselecteerd als exclusieve partner voor het beheer en de transformatie van de IT-landschappen van haar leden met circa 2500 eindgebruikers. De samenwerking omvat het leveren en beheren van de Modern 365 Workspace, netwerk- en telefoniediensten, de gehele Servicedesk plus on-site support en technische applicatiediensten. Conclusion Enablement, een van de bedrijven uit het Conclusion-ecosysteem, draagt zorg voor het leveren van deze dienstverlening. Daarnaast is Conclusion Enablement verantwoordelijk voor de transformatie en het beheer van de achterliggende serverlandschappen, inclusief de doorontwikkeling van de Microsoft Azure clouddiensten. 

Robuuste IT en gezamenlijke innovatie

Met de samenwerking worden de IT-landschappen van SWEMP robuust en toekomstbestendig gemaakt. Binnen SWEMP wordt een centrale architectuur vormgegeven, waardoor standaardisatie over de verschillende coöperaties mogelijk is. Na de transformatie van de IT-landschappen zetten de partijen gezamenlijk in op innovatie om de dienstverlening aan haar huurders makkelijk, veilig en vernieuwend te houden.

Daan Peters, SWEMP-lid en Manager I&A en Facility bij Mitros: “We hebben in Conclusion gevonden wat we in het huidige digitaliseringstijdperk nodig hebben. Als woningbouwcorporatie is het niet mogelijk om de razendsnelle ontwikkelingen in IT in eigen beheer bij te houden. We zien in dat de digitale cultuur van morgen er één is van co-creatie. Het zal de standaard worden dat we naast verhuurmakelaars, vastgoedontwikkelaars en onderhoudsmonteurs, ook rollen als data- en softwarespecialisten zien verschijnen in onze bedrijfsstromen om digitale wensen te bouwen en te onderhouden. We waren op zoek naar een ervaren Nederlandse speler die onze IT-dienstverlening, in samenspraak met onze interne regisseurs automatiseringsservices, naar een hoger niveau tilt en een bedrijfscultuur heeft die bij ons past. In Conclusion vonden we een match op deze vlakken. Door de succesvolle overdracht in de coronaperiode hebben we laten zien dat we samen creatief om kunnen gaan met veranderende omstandigheden. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat dit partnership het begin is van een succesvolle, langdurige samenwerking.”

Leon van Meel, directeur bij Conclusion Enablement: “We zijn erg trots dat SWEMP voor Conclusion kiest als het gaat om onze Managed Cloud-dienstverlening. SWEMP sluit naadloos aan op onze strategie om maatschappelijk relevante organisaties te bedienen met onze diensten. We realiseren daarmee een belangrijke en zichtbare stap in de woningcorporatiesector. De komende periode gaan we gezamenlijk aan de slag om de IT van de verschillende corporaties in beheer te nemen en om hun omgeving vervolgens te transformeren naar toekomstbestendige clouddiensten. Dit is uitdagend ten tijde van corona, maar we hebben inmiddels bewezen dat we dit gezamenlijk succesvol kunnen realiseren. Daarnaast richt dit partnership zich op het breder beschikbaar stellen van innovatieve en technologische concepten voor de verschillende corporaties binnen SWEMP en de vrienden van SWEMP, zodat zij de huurder nog beter en eenvoudiger kunnen bedienen.”

Over SWEMP

SWEMP is een samenwerkingsverband van vijf grote woningcorporaties: Staedion, Woonbron, Eigen Haard, Mitros en Portaal. Doel is om gezamenlijk tot standaard ICT-oplossingen te komen, die bijdragen aan een betere klantdienstverlening, grotere gebruikersvriendelijkheid, lagere kosten, hogere kwaliteit en lager risico. Daardoor blijft er meer geld over voor de kerntaak: verhuur van goede sociale woningen in prettige wijken. Meer informatie: swemp.nl.

het uitvoeren van 24x7 managed services

Conclusion in de energie & utilities

Energie & utilities is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in de energie & utilities?

Terug naar het case overzicht

Ben je benieuwd naar meer?

We denken graag met je mee. Neem contact met ons op!

Sander Rosenhart

Sander Rosenhart

Sales & Business development
srosenhart@conclusion.nl