• Expertises

Project expertise bij het RHMDC

Het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum (RHMDC) is een landelijk opererend medisch diagnostisch centrum, met hoofdvestiging in Delft. RHMDC heeft verschillende medisch diagnostische disciplines onder één dak: Klinische Chemie, Medische Microbiologie, Immunologie, Pathologie en een Trombosedienst. 

RHMDC staat voor een betaalbare en efficiënte diagnostiek en verleent diensten zowel aan eerstelijns- als aan tweedelijns zorgorganisaties. Wij spraken John Scheepers (Manager Informatisering & Automatisering bij RHMDC). 

Klant

RHMDC

Markt

Zorg

Thema

Laboratoria

Publicatiedatum

4 juli 2022

De uitdaging
RHMDC heeft een projectmanagement office ingericht. Vanaf de start van de samenwerking met D&A liepen er meerdere projecten parallel, want de ambities en uitdagingen van de organisatie zijn groot. RHMDC werkt aan de digitalisering van de hele keten, vanaf de pre-analyse tot en met het verstrekken van de uitslag. Het doel is kwaliteitsverbetering en verbetering van de dienstverlening aan haar klanten. Het vinden van ervaren projectleiders met de juiste expertise en kennis van informatisering in medische laboratoria was een uitdaging.  RHMDC had onder andere behoefte aan projectleiders voor de implementatie van de bloedtransfusie module van GLIMS, de implementatie van LMS5 voor pathologie, de harmonisatie van processen en de implementatie van digitaal ordermanagement voor een van de grote klanten van het RHMDC. Vooral het implementeren van digitaal ordermanagement is een flinke operatie, want hiervoor moet de inrichting van  GLIMS vernieuwd  worden. Uitdagingen die voor D&A niet onbekend zijn. 

D&A voelt zich verantwoordelijk om samen met ons het einddoel te halen, wat een vertrouwde omgeving creëert voor alle betrokkenen.”

John Scheepers, manager Informatisering & Automatisering RHMDC.

Waarom RHMDC koos voor D&A
"Toen ik wist wat er allemaal op de planning stond met meerdere projecten tegelijk ging mijn gedachte direct naar D&A. Ik weet dat als ik een project aan D&A geef, dat het resultaat ook behaald wordt.  Hoe moeilijk het ook wordt, er blijft altijd een echte klantbetrokkenheid. D&A voelt zich verantwoordelijk om samen met ons het einddoel te halen, wat een vertrouwde omgeving creëert voor alle betrokkenen.” 

Onze aanpak
Onze laboratorium consultants hebben het RHMDC kunnen helpen met het behalen van diverse projectdoelstellingen. Door het plaatsen van ervaren projectleiders voor de implementatie van de bloedtransfusiemodule, digitaal ordermanagement en LMS5 kregen wij het voor elkaar om de aandacht goed te kunnen verdelen tussen enerzijds het harmoniseren van de processen en anderzijds het implementeren van diverse modules en applicaties. 

We hebben structuur aangebracht in lopende projecten en ervoor gezorgd dat nieuwe projecten volgens een afgesproken structuur starten. Hierbij hebben we sturing gegeven aan de projectteams, en tevens kennis en ervaring ingebracht rondom de specifieke vraagstukken. Zo konden we meerdere overlappende projecten tot een goed eind te brengen.

Wat heeft de samenwerking met D&A RHMDC gebracht?
"Ingecalculeerde hobbels op de weg die je in elk project tegenkomt vormden geen probleem voor onze samenwerking met D&A. Zij pakken die samen met ons op en houden scherp het einddoel in de gaten.   Dankzij de inspanningen van de experts van D&A staan zijn projecten goed afgerond en is er een resultaat geboekt waar wij trots op kunnen zijn. Wij kunnen door dit resultaat op een nog betere manier onze diensten leveren aan onze klanten.” 

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies