• Expertises

Interim ISO & succesvolle audit

Conclusion verving op korte termijn de latende ISO en leidde het bedrijf ook succesvol door de security audit.

Klant

Industrial service provider

Markt

Industrie

Publicatiedatum

11 december 2020

Interim ISO & succesvolle audit
Aanleiding

Bij deze Industriële service provider ging de Corporate Information Security Officer onverwacht snel uit dienst. Hiervoor zocht men op korte termijn en vervanger. Daarnaast was er op korte termijn een eerste security certificeringsaudit aanstaande, waarvoor nog veel werk moest worden verricht.

Onze aanpak

Conclusion Digital Resilience leverde op zeer korte termijn een tweetal part time Information Security Officers. Dit team had zeer kort de tijd om de overdracht te realiseren en zich in te werken. Eén Information security officer richtte zich op de operationele kant van security en de dagelijkse incidenten, maandelijkse rapportages etc. Daarnaast ondersteunde hij in het aannemen van een permanente ISO. De andere Information Security Officer richte op zeer korte termijn het Information Security Management Systeem in, betrok de IT beheerders, developers en het MTbij de voorbereidingen voor de aanstaande audit, vergaarde evidence, stelde ontbrekende processen, procedures en werkinstructies op en plande interne audits.

Het resultaat

De audit werd met succes doorlopen. De security operatie is gedurende periode van 6 maanden niet alleen gecontinueerd, maar ook verbeterd. De omgeving is overgedragen aan de nieuwe permanente ISO. 

Behoefte aan een Interim Information Security Officer?

Bel of mail me

Filiz Kaynak

Information Security Officer
infoclc@conclusion.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy
  • Expertises
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy