Twee nieuwe gezichten bij Conclusion Consulting: ‘Samen vuurwerk maken’

Conclusion Consulting verwelkomt business consultants Sabrina Palermo en Barend van Baarsen. Sabrina wil “anderen succesvol laten zijn” en Barend komt zijn “positieve vibes verspreiden”. Per 1 november begonnen de twee in hun nieuwe rol.

7 november 2022   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Onboarding november CC

Wars van hokjes en titels

Sabrina is aangenomen als senior consultant. “Maar weet dat ik niet van de functietitels ben”, voegt ze hier gelijk aan toen. “Ik probeer in alle omstandigheden vooral mezelf te zijn. Wars van hiërarchie, hokjes en titels. Ik ben een schaap met vijf poten. Begeef me van links naar rechts. Van operationeel naar strategisch. Inmiddels werk ik bijna dertig jaar, waarvan twintig jaar in leidinggevende posities.”

‘Als anderen succesvol zijn, ben ik gelukkig’

Sabrina Palermo

‘Denk dat ik het wel kan’

Vooral als mens hoopt Sabrina het verschil te maken. “Ik word gelukkig als anderen succesvol zijn, dus daar wil ik een belangrijke bijdrage aan leveren.” Haar levensmotto’s sluiten daar mooi bij aan: “Behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden. En de lijfspreuk van Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’” Conclusion viel op bij Sabrina vanwege de vacaturetekst: samen vuurwerk maken. “Dat raakt mij in mijn eigen kernwaarden. Mensen doen ertoe. Tijdens de gesprekken met mijn nieuwe collega’s merkte ik al snel dat hun gedrag en energie klopt met het verhaal dat naar buiten toe verteld wordt.”

Leergierige analyticus

Barend begint als Junior Consultant Digitale Strategie bij Conclusion Consulting. Tijdens zijn bachelor History en master International Relations scherpte de leergierige consultant zijn analytische vaardigheden enorm aan. “Effectief leren een direct en bondig extract te maken uit een enorme hoeveelheid bronmateriaal is iets wat altijd extreem toepasbaar is en wat ik continu tegenkom.” In zijn vorige baan bij de UHT leerde Barend veel over communicatiemethoden en opdrachten die moeilijk vallen binnen een groep.

‘Mijn positieve vibe wil ik verspreiden’

Barend van Baarsen

Prettige samenwerking

Het verschil gaat Barend maken met “heel veel positieve energie.” Want: “Een goede samenwerking begint bij een prettige samenwerking. Ik ben ervan overtuigd dat een hechte band met collega’s ervoor zorgt dat je projecten kwalitatief veel beter worden. Ik zet me hier volop voor in door iedere sessie en meeting met een positieve vibe in te gaan en deze ook te verspreiden. Zo heeft iedereen zin in het project en de volgende vergadering.” Dat Conclusion Consulting hem ligt, ontdekte Barend toen hij tijdens een eerder project samenwerkte met zijn inmiddels collega’s: “Ik hoorde hoe zij over Conclusion spraken en wat ze daarbij voelden. Toen is het balletje gaan rollen en nu mag ik hier aan de slag!”