Topsport in het bedrijfsleven

Elke dag werken onze Business Consultants met veel passie aan hun klantopdrachten. Dit werk doen ze met plezier, maar ze werken ook hard; elke dag staan ze voor hun collega’s klaar om het beste uit zichzelf en de omgeving te halen. Ze presteren dan ook op topniveau om de situatie bij de klant te verbeteren. Ondertussen zijn de verwachtingen van de klant hoog en staan veel trajecten waar ze bij aansluiten onder de nodige tijdsdruk. Een duurzame performance op hoog niveau wordt van hen gevraagd, wat best gezien mag worden als een vorm van topsport wat de Business Consultants nastreven.

19 februari 2021   |   Blog   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

CHARGE Topsport in het bedrijfsleven - Conclusion Consulting

De balans tussen werk en ontspannen vinden we bij Conclusion Consulting meer dan belangrijk, het onderwerp vitaliteit staat dan ook hoog op de agenda. Medewerkers houden immers de organisatie draaiende en zonder hen heeft Conclusion Consulting geen bestaansrecht.

Vanuit deze insteek zijn we gestart met CHARGE: het energiemanagementprogramma van Conclusion Consulting. Omdat wij als geen ander weten dat met het inzetten van externe expertise en ervaring je ambities worden bereikt, hebben wij de handen ineen geslagen met (vitaliteits)partner MentallyFit.  Samen met hen zijn we aan de slag gegaan met het samenstellen en implementeren van een omvangrijk, boeiend en toepasbaar vitaliteitsprogramma. Mentally Fit haalt haar kennis over energiemanagement van mensen uit de topsport en weet deze toe te passen in het bedrijfsleven. Met workshops en coaching begeleiden de topsporters van Mentally Fit de medewerkers van Conclusion Consulting. “Als consultant wordt er verwacht dat je 40 jaar lang op het hoogste niveau presteert. Bij een topsporter heb je het over 15 jaar, waarbij er een team aan begeleiders om de topsporter heen staat om de juiste balans te borgen. Als organisatie moet je goed beseffen welke verantwoordelijkheid je hebt om je werknemers de juiste balans te laten vinden!”, vertelt Manon Bollegraf, oud-toptennister en een van de coaches van MentallyFit die Conclusion Consulting begeleidt bij CHARGE.  Aanvullend organiseren de Consultants tussen de workshops en de coaching in zelf activiteiten en initiatieven rondom vitaliteit, denk aan: wandelingen, ademhalingsoefeningen, fietstochten middels een Strava challenge en het delen van tips over vitaal thuiswerken. Dit doen we om elkaar blijvend te inspireren en motiveren om mentaal, emotioneel en fysiek fit te blijven.

Vitaliteit als onderdeel van het DNA

We zien CHARGE inmiddels ook als meer dan het uitrollen van- en het deelnemen aan een programma, het is een onderdeel geworden van ons DNA. Vitaliteit is geen trend dat komt en gaat. Nee, het is een topic dat continu actueel is. Bij Conclusion is het een vast onderwerp dat zich ieder jaar herhaalt. Organisaties zullen zich moeten blijven ontwikkelen op de tendensen en uitdagingen van deze tijd.

Onze vitaliteitsaanpak: CHARGE

CHARGE bestaat formeel uit drie workshops die verschillende onderwerpen behandelen, zoals het belang van herstel en hoe om te gaan met stress, en twee coachgesprekken. We zijn in het begin van 2020 van start gegaan. Net voor de coronacrisis dus! “We waren met een grote groep collega's warm gedraaid voor deelname aan dit mooie programma, maar helaas gooide Covid-19 ook hierbij roet in het eten”, aldus Evie Kamp, Business Consultant en mede-initiatiefnemer van het programma. Daar kwam de eerste uitdaging dus al. Er is besloten de workshops te verplaatsen tot na de zomer, in de hoop dat we dan bij elkaar konden komen. Om de aandacht op CHARGE toch vast te houden bij de medewerkers, zijn er in de tussentijd verschillende (digitale) initiatieven geweest, zoals een digitale bootcamp en ademhalingsoefeningen.

Hoe het programma eruit ziet, hoe we in hebben moeten spelen op de huidige uitdagingen op het vlak van vitaliteit en wat we geleerd hebben, vertellen we je in onze volgende blogs.

Are you in CHARGE of your energy?

-