Agile coaches Steven van den Heuvel en Harm Jan Brondijk delen waardevolle kennis in Ghana

Steven van den Heuvel en Harm Jan Brondijk, twee Agile coaches van Conclusion Consulting, hebben vanaf 7 tot en meet 17 februari in Ghana IT-studenten getraind in theoretische kennis en praktische vaardigheden over Scrum (de meeste gebruikte samenwerkingsmethode in Agile werken).

24 februari 2020   |   Blog   |   Door: Steven van den Heuvel en Harm Jan Brondijk

Deel

Conclusion Consulting Project Ghana

Steven is hiervoor gevraagd door Diana van der Stelt - directeur van de stichting Maxim Nyansa in Ghana. Steven kent haar vanuit zijn netwerk. De woorden ‘Maxim Nyansa’ staan voor continu jezelf verbeteren in wijsheid. 

stichting Maxim Nyansa in Ghana

De stichting biedt momenteel aan laatstejaars studenten 6 praktische training programma’s aan. Op deze manier wil zij studenten die alleen een theoretische opleiding hebben gehad en die niet de middelen hebben om ook praktische trainingen te volgen, een beter perspectief op een baan bieden in de Ghanese IT-markt.

“De afgelopen week hebben Steven en ik een indrukwekkende week gehad in Ghana”, zegt Harm Jan. “We hebben een bijdrage mogen leveren aan een 4 maanden durend IT-programma voor jonge talentvolle professionals. We hebben veel mogen geven en zeker net zoveel of meer mogen ontvangen”.

Ik was onder de indruk van de onderlinge betrokkenheid en het doorzettingsvermogen van de mensen hier. De deelnemers zijn enorm slimme en veerkrachtige jonge mensen die al veel hebben meegemaakt in hun leven. Door dit programma kunnen zij hun dromen waarmaken. Al vele deelnemers hebben door de praktische kopstudie zichzelf en hun familie uit de armoede gehaald

Steven van den Heuvel

gecertificeerde Scrum foundation

Gecertificeerde Scrum foundationSteven en Harm Jan zijn ervaren Agile coaches en hebben in Ghana een Exin gecertificeerde Scrum foundation training gegeven. De studenten volgen in een vier maanden durend traject indoor trainingen met de volgende modules/tracks:

  • General professionalism for young IT graduates
  • Software development specialization track (including block chain)
  • Data science specialization track (including machine learning and AI)
  • Hardware and networking specialization track
  • Cybersecurity specialization track (NEW)
  • Entrepreneurship training for IT professionals
  • Digital literacy and train the trainer program for school teachers taking part in our Learning Transformation Program for Junior High Schools
Conclusion Consulting Project Ghana

Een warm welkom voor de Agile coaches coaches

Harm Jan en Steven werden op 9 februari 2020 op een warme manier verwelkomd in het pand van Maxim Nyansa door de docenten en studenten. De meeste studenten delen een achtergrond van armoede, ontheemding en andere trauma’s.

De stichting Maxim Nyansa IT Solutions foundation beschikt over zijn eigen trainingslocatie in de veilig omgeving van Tantra Hills in Accra (hoofdstad van Ghana). Op locatie zijn slaapverblijven voor de studenten en docenten.

De stichting verzamelt daarnaast hardware zoals laptops, desktops, monitoren en routers voor scholen in Ghana (en binnenkort ook in Burkina Faso en andere buurlanden).

“In een intense hartverwarmende week hebben we niet alleen het Scrum programma met veel interactieve games en oefeningen gedaan, maar maakten we ook deel uit van de groep: samen ontbijten, samen lunchen en ’s avonds dineren. Ook was er echt sprake van verbinding van culturen: de Nederlandse directheid qua benadering en time management konden we gebruiken en zij boden ons een warme, collectieve betrokkenheid voor elkaar en het gehele programma.“

Naast het geplande programma hebben ze individuele coaching sessies gehouden over zaken als: ‘hoe ga ik een sollicitatiegesprek aan, hoe presenteer ik mezelf, hoe maak ik gebruik van netwerken en LinkedIn en wat komt erbij kijken als ik een eigen bedrijf wil starten.’ 

We hebben de studenten een mooi afwisselend programma kunnen bieden met een hoog slagingspercentage voor de EXIN Scrum certificering: 86% is in een keer geslaagd

Steven en Harm Jan

Voel je vrij te doneren

Het Maxim Nyansa programma is kosteloos voor de deelnemers.

Echter, de 15% van de deelnemers die niet geslaagd is, heeft geen geld voor een herexamen. Daarom vragen we jullie om hulp: de Exin Examens van 125 euro per deelnemer zijn een belangrijke kostenpost. We zouden het geweldig vinden als jullie om een donatie te doen. Alle kleine beetjes helpen. Doe je mee? 

Doneer eenvoudig via Ideal

Doneren kan via deze link. Zet daarbij achter je naam (donatie scrum examens). Alle kleine beetjes helpen, hartelijk dank.