Na 100 dagen weet Lies het zeker: ‘Ik land hier voor de lange termijn’

Als fysiotherapeut miste Lies Bouwknegt de verandering van omgeving, de complexiteit, de escalaties, de gekheid. Als business consultant vindt ze dat alles wél. Eerst twee jaar bij een uitzendbureau voor studenten, nu alweer dik 100 dagen bij Conclusion Consulting. “Iedereen hier is zo enthousiast over het werk, dat kun je niet faken.”

20 februari 2023   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Conclusion Consulting

Lies’ persoonlijke veranderproces

“Prikkels, zonder functioneer ik niet. Als fysiotherapeut kwam er elk half uur iemand mijn ruimte binnen. Een repetitief patroon. Ook al vergde het werk echt wel wat van me, ik deed dingen al snel op de automatische piloot. Daarom besloot ik terug de studiebanken in te gaan. Tijdens de master Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU leerde ik hoe veranderprocessen verlopen. Daarnaast deed ik een bestuursjaar bij mijn studentenhockeyvereniging, waar ik verantwoordelijk was voor de acquisitie. Dat vond ik gaaf en het ging me goed af. In mijn huidige werk als business consultant kan ik al mijn opgedane vaardigheden combineren.”

Onrust wegnemen

“Bij het studentenuitzendbureau waar ik werkte, leerde ik veel. Ik was verantwoordelijk voor het oplossen van escalaties en vond precies de spanning die ik miste in mijn werk als fysiotherapeut. Toch begon het te kriebelen. Ik wilde aan de slag binnen een meer veelzijdige organisatie. Ergens landen voor een langere periode, zodat ik niet na twee jaar weer onrustig zou worden. Ik voerde heel wat gesprekken met verschillende organisaties, ook met de grote consultancykantoren. Iemand die ik ken van de hockeyclub wees me op Conclusion Consulting. Een organisatie waar ondernemerschap wordt aangemoedigd. En waaromheen zich een interessant ecosysteem bevindt. Het tikte heel wat boxes van mijn best wel lange checklist af.”

‘Ik voerde heel wat gesprekken, ook met de grote consultancykantoren’

Lies Bouwknegt

Lieve mensen, oprechte antwoorden

“Via LinkedIn kwam ik erachter dat mijn studiegenoot en huidig collega Sjoerd Doijer al bij Conclusion Consulting werkte. Hij was zo enthousiast over de organisatie, dat overtuigde mij om te solliciteren. Tijdens het eerste gesprek met recruiter Iris Pitar en Managing Consultant Martin de Smit kon ik er niet meer omheen. Lieve mensen met oprechte antwoorden op al mijn vragen. Na een tweetal leuke vervolggesprekken was er van beide kanten geen enkele twijfel meer.”

Goed (op)schieten met elkaar

“Twee maanden voordat ik als business consultant binnen het team Verandermanagement van Conclusion Consulting aan de slag zou gaan, mocht ik al mee met een teamuitje. Ik kende niemand, dat was best spannend. Maar ik werd goed opgevangen door mijn toekomstige collega’s en het leiderschapsteam. We gingen paintballen. Lag ik daar ineens naast directeur Martijn in het gras op mensen te schieten, haha. Ik dacht: oké, is dit mijn werk? Heel tof!”

De eerste dag was net even anders

“Mijn officiële eerste dag was helaas wat minder. Een week eerder had ik op het hockeyveld een hersenschudding opgelopen. Waar ik vol enthousiasme in mijn nieuwe baan wilde duiken, lukte dat gewoon niet. Bij binnenkomst stonden mijn collega’s me met volle energie op te wachten, maar ik merkte dat ik daar niet in meekon. Dat gaf ik aan - en toen onderscheidde Conclusion Consulting zich gelijk als goede werkgever. Er werd meteen op de stopknop gedrukt. De eerste week kreeg ik de ruimte om rustig te herstellen. Drie weken na mijn eerste werkdag was ik gelukkig weer volledige de oude.”

Onboarding met een zachte landing

“Ondanks de noodgedwongen rustige opstart, zat ik al snel op mijn plek. Ik maakte kennis met veel collega’s en kreeg een goede introductie in de thema’s, proposities en het Conclusion ecosysteem. Het gaf een mooi totaalbeeld van de organisatie. Ook kon ik direct starten met mijn eerste opdracht bij pensioenuitvoeringsorganisatie APG. Vanuit Conclusion Consulting helpen we APG bij de realisatie van een nieuw platform. Een groot project waar heel wat bij komt kijken. Voor het nieuwe pensioenstelsel moet er namelijk een hoop onder de motorkap veranderen. Het zal een platform worden waarop klantcontact zoveel mogelijk digitaal en vanuit een self-service gedachte verloopt- op een klantvriendelijke manier. Ik ben de scrummaster van het ontwerpteam. Omdat ik al in de onderzoeksfase ben aangehaakt, heb ik een goed totaalbeeld van de opdracht. Die rol is prettig.”

‘De eerste honderd dagen heb ik al ontzettend veel geleerd en kunnen doen’

Lies Bouwknegt

Waardecreatie Conclusion ecosysteem

“Tijdens mijn onboarding bij Conclusion Consulting omarmde ik alle trainingen die me zijn aangeboden. Dat miste ik in mijn vorige werk. De eerste honderd dagen heb ik al zoveel trainingen mogen volgen en in de praktijk kunnen brengen. Je krijgt echt de ruimte om daarin te investeren. Ook had ik het geluk dat we na drie weken als team de hei opgingen om in co-creatie aan het beleidsplan voor 2023 te werken. Ik mocht meteen meedenken over wat we dit jaar willen bereiken en voel me zo écht onderdeel van het team. Ik wil me graag focussen op waardecreatie binnen het Conclusion ecosysteem. Als we onze veranderaanpak breder uitstralen binnen het ecosysteem, kunnen we samen met de andere expertbedrijven nóg meer impact maken.”

Vastbijten in een verandervraagstuk

“Nu mijn eerste honderd dagen er alweer even op zitten, is het tijd om vooruit te kijken. Ik wil me graag vastbijten in een verandervraagstuk, het liefst in co-creatie met een collega van Conclusion Consulting. Van A tot en met Z bezig zijn met een verandervraagstuk is mijn ambitie voor komend jaar. En ik wil me graag verder ontwikkelen richting medior consultant, daar ga ik een mooi plan voor schrijven. Ik merk bij APG dat ik weer veel stappen heb gezet en wil mijn ambities dan ook niet onder stoelen of banken steken.”

Wervend verhaal

“Het was mijn doel een organisatie te vinden waar ik voor de langere termijn kan landen. En die heb ik gevonden! Alles wijst erop dat ik hier nog wel een poos blijf. Ik kan nog veel leren en alle kanten op groeien. Ik heb het zo naar mijn zin dat ik zelfs al zes mogelijke kandidaten in mijn omgeving enthousiast heb gemaakt met mijn verhalen. Dus Iris mag aan het werk, haha.”