Na 100 dagen voelt Rutger zich volledig op zijn plek

Honderd dagen geleden - nou ja, iets meer inmiddels - werd Rutger de Valk (26) verwelkomd in het team Digitale Strategie van Conclusion Consulting. Vers uit de collegebanken, zo het diepe in. Tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. “Soms voelt het alsof ik nog in mijn eerste week zit en soms alsof ik hier al twee jaar rondloop.”

4 december 2023   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Conclusion Consulting

Van Filosofie en Antropologie naar consultancy

“Voor ik aan mijn carrière bij Conclusion Consulting begon, rondde ik twee studies af: Filosofie en Antropologie. Niet direct studies die je met consultancy associeert, ik weet het. In diezelfde periode werkte ik een jaar bij Rijkswaterstaat in het team Strategische Verkenning. De dynamische opdrachten, het vele en snelle schakelen, de IT-component; het ging me goed af. Dat zette mij op het pad van de consultancy en in het bijzonder van Conclusion, vanwege het interessante ecosysteem. Dat was best een openbaring voor mij, aangezien ik altijd dacht in een maatschappelijke rol bij de overheid te gaan werken. Een paar jaar geleden heb ik krokodillenreservaten in de Filipijnse jungle opgezet. De spanning die ik in mijn werk zoek en die ik iedere dag nodig heb, vind ik ook bij Conclusion Consulting - zij het op een andere manier.”

Onwijs veel support van collega’s

“Het was puur toeval dat ik op Conclusion Consulting stuitte. Ik zocht op consultancy.nl naar functies en zag die van Junior Business Consultant voorbij komen. Na enige research werd het me al snel duidelijk dat de kans op een klik tussen Conclusion Consulting en mij groot was. Dat gevoel werd tijdens het eerste gesprek bevestigd. En na het tweede gesprek met Maarten dacht ik: holy moly, hier wil ik werken. Wat mij aansprak en waar ik tot op heden niet in ben teleurgesteld, is de teamcultuur binnen Conclusion Consulting. Ellebogenwerk is uit den boze, dat vind ik prettig. Voor een klantopdracht moest ik me verdiepen in ITIL4, waar ik nog geen ervaring in had. Ik schoot een van de Principal Consultants aan en hij plande meteen een gesprek om me een uur lang mee te nemen in deze wereld. Ik krijg onwijs veel support van mijn collega’s, dat is heel gaaf.”

Na het tweede gesprek dacht ik: holy moly, hier wil ik werken

Rutger de Valk

Een van de vier Rutgers op kantoor

“Als onderdeel van de onboarding installeerde ik de On Fire-app. Hierin stelt de CEO zich voor en lees je waar je rekening mee kunt houden. Ook op praktisch niveau: trek ongeveer zoiets aan, dit is een normale tijd om je dag te beginnen … Zo was ik prima voorbereid om er een succesvolle eerste dag van te maken. Die eerste dag was dan ook super. Ik werd vriendelijk onthaald, kreeg direct mijn laptop overhandigd en er was veel begeleiding. Ik begon in de vakantieperiode waardoor het iets rustiger was op kantoor, maar op die manier kon ik rustig wennen en stap voor stap kennismaken met alle collega’s. Fun fact: ik begon tegelijk met een andere Rutger en inmiddels lopen er vier Rutgers rond op kantoor, wat zijn de kansen?”

Verdiepen in IT en ethiek

“Ik maak deel uit van het team Digitale Strategie, onder leiding van Anneke. Ze is een wervelwind en dat vind ik fantastisch. Ik ben blij dat ik bij zo’n slimme vrouw in het team zit. Vanaf dag één kreeg ik de vrijheid om mijn werk te doen naar eigen inzicht - en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Een project dat ik op eigen initiatief ontplooi, is de propositie IThiek, een samentrekking van IT en ethiek. Rondom IT spelen veel ethische vraagstukken en vanuit mijn filosofische achtergrond vind ik het interessant om na te denken over hoe we omgaan met technologieën. Op onze teamdag gaf ik een Talk over dit thema, die fantastisch goed werd ontvangen. Het team begon meteen volop mee te denken. Onlangs mocht ik ook over IThiek spreken tijdens Conclusion On Stage, dat was een mooie ervaring.”

Met de handen aan de knoppen

“De afwisselende opdrachten waar ik aan werk, maken dat ik iedere dag weer nieuwe uitdagingen op mijn bord krijg. Dat schakelen vind ik heerlijk. Conclusion Consulting zie ik als een safe space waar ik interessante mensen ontmoet, routine opbouw en altijd op terug kan vallen. Vanuit die basis kan ik bij de klant excelleren. Momenteel werk ik als projectleider voor de Douane. We zijn bezig met het proactiever communiceren met burgers vanuit de Douanetelefoon. Een superconcreet project, ik zit echt met mijn handen aan de knoppen.”

Waardegedreven ambities

“Als ik kijk naar de professional en persoon die ik nu ben ten opzichte van honderd dagen geleden, dan ken ik mezelf bijna niet meer terug. Ik ben ontzettend gegroeid: in hoe ik problemen analyseer, in hoe ik een route uitstippel, in hoe ik met stakeholders omga … Ik hoop dat ik op deze manier kan blijven groeien binnen Conclusion Consulting. Ik ben best ambitieus, maar wel vanuit de waardegedreven kant. Ik hoef niet per se promotie te maken, maar ik wil waarde kunnen leveren en nuttig zijn. Gelukkig krijg ik daar alle ruimte voor, ook om iets te doen met de gekke ideetjes die in mijn hoofd zitten. Ik hoop dan ook nog lang onderdeel te mogen blijven van deze ontzettend gave club.”