‘Mijn ondernemende mindset matcht perfect met Conclusion Consulting’

Tijdens zijn studie begon Thom Nierop samen met een studiegenoot een matchingsplatform voor kleine klusjes in en rondom het huis. Tot zijn compagnon plots op crypto-avontuur ging en Thom het bedrijf zag klappen. Gelukkig wordt zijn ondernemende mindset binnen Conclusion Consulting gezien en gewaardeerd. “Die match is er wél”, lacht de business consultant.

19 december 2022   |   Blog   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Conclusion Consulting

Consultants matchen

Collega’s Yorrick en Rutger vroegen Thom zijn kennis van matchingplatforms te incorporeren in Conclusion Consulting. “We dachten: hoe vet is het om een portaal te bouwen waarin consultants aan opdrachten worden gekoppeld?”, zegt Thom enthousiast. “Onze business consultants maken een profiel aan, met hun expertise en interessegebieden. Als accountmanager kun je daarop zoeken, filteren en matchen.”

Volgens eigen filosofie

Voor de ambitieuze Thom is dat slechts een begin van het interne portaal dat hij voor Conclusion wil ontwikkelen. “We kunnen er allerlei lagen aan toevoegen: urenregistratie, feedback, een koppeling met AFAS …”, begint hij te brainstormen. “Ik zie het portaal als een snelweg waar uiteindelijk alle provinciale wegen naartoe leiden.” Voor het zover is, heeft Thom - actief binnen het team Verandermanagement - nog wat obstakels te overwinnen. “Verandering is altijd spannend, dat geldt ook voor onszelf. Ik vind het cool om met het portaal iets heel nieuws te lanceren, volledig volgens onze eigen filosofie.”

Weerstand wegnemen

Mocht het nog niet duidelijk zijn: Thom gaat aan van verandering. “Ik werk heel procesmatig. We willen van A naar Z, welke stappen zijn daarvoor nodig? De weerstand die vrijwel standaard komt kijken bij verandering neem ik weg door me in te leven in mensen. Ze mee te nemen in het proces, uit te leggen wat de meerwaarde voor haar of hem persoonlijk is. Als dat lukt, en we samen vooruit komen, zorgt dat voor een kick.”

Fijn werk maakt fijn werk

Naast zijn interne inspanningen werkt Thom als procesmanager voor de Rabobank. Op de Know Your Customer-afdeling om specifiek te zijn. “Daar help ik het werk van de bedrijfsanalisten fijner te maken”, slaat hij zijn taak plat. “Zij screenen mensen en organisaties. Zie het als een grote trechter waar een hoop gegevens ingegoten worden en ook weer uit moeten rollen. Bij alle stappen in die trechter kan ik ze helpen. Loopt de samenwerking met een andere afdeling bijvoorbeeld niet lekker? Dan ga ik in gesprek met stakeholders en verbind ik ze.” Thom is nu ook aangesloten bij een groot project binnen de Rabobank, maar kan daar vanwege privacygevoeligheid niet te veel over zeggen. “Het komende half jaar bijt ik me er met veel plezier in vast.”

Buzz Lightyear definieert co-creatie

“Laatst keek ik Lightyear op Disney+”, leidt Thom zijn definitie van co-creatie op originele wijze in. “In de film werkt hoofdpersonage Buzz in een team, maar gedraagt hij zich niet bepaald chill. Later komt daar verandering in en verbetert de samenwerking. Een ander personage zegt dan treffend: ‘You don’t need to save us, you need to join us.’ Dat raakt voor mij de kern van co-creatie: als je samenwerkt, kun je meer. Je bundelt expertises, krijgt verschillende perspectieven. Dat slaat op alle lagen waarbinnen wij acteren: bij de klant, binnen het Conclusion ecosysteem en intern bij Conclusion Consulting.”

Vertrek uit vertrouwde omgeving

Waar verandering inmiddels vanzelfsprekend is voor Thom, was dat een aantal jaar geleden nog anders. Vanuit een beschermde omgeving - “middelbare school, voetbal, vaste vriendengroep” - trok de business consultant voor zijn studie Bestuurskunde naar Leiden, de grote stad. “Ineens woonde ik op mezelf, in een onbekende stad. Moest ik nieuwe vrienden maken, allerlei dingen regelen. Maar werd ik door een heftige gebeurtenis binnen ons studentenhuis ook geconfronteerd met de pijnlijke, zwarte kant van het leven. Dat neem ik mee in mijn rugtas.”

Stad naar zijn hart

Nu hij midden in het werkende leven staat, ontspant Thom door te gamen. Nee, geen FIFA zoveel. En ook niet knallend met Call of Duty. “Ik vind het heerlijk om me een paar uurtjes onder te dompelen in Cities: Skylines. Een soort SimCity, maar dan met veel meer verdieping. Je moet op ieder detail letten: van een kloppend wegennet tot een balans in opleidingsniveau van de mensen die in je stad wonen.” Dat klinkt als hard werken, maar voor de business consultant is het ontspanning. “In de game mag ik overal zelf een oplossing voor bedenken, in mijn werk ga ik ervoor om tafel met stakeholders. Allebei leuk!”

Ook aan de slag als Business Consultant?

Bekijk onze vacatures

Conclusion Consulting

Iris Pitar

Recruiter
ipitar@conclusion.nl