Het inzicht van vandaag is de business van morgen!

Maken we Digitale Transformatie groter dan het is? Of onderschatten we het juist en overzien we niet wat voor impact bijvoorbeeld zelfrijdende auto's en het digitaal linken van onze hersenen gaat hebben? Over 25 jaar zijn we volgens Ray Kurzweil, director of engineering bij Google, in staat om ons brein te uploaden in een computer. Wat gaat dit voor jou en mij betekenen? In ieder geval dat we dan onwijs gave games kunnen spelen. De beleving van een game zal bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Niks beeldscherm, VR-bril, of controller, gewoon je ogen dicht doen - of misschien hoeft dat ook niet eens - denk aan een game, denk start en hup, je begeeft je in een 4D versie van Halo Infinite, Warcraft, of Donkey Kong v2045. Hoe cool is dat? 

13 februari 2020   |   Blog   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Blog - Conclusion Consulting Het inzicht van vandaag is de business van morgen!

Elon Musk ontwikkelt in neurotechnologie

Op dit moment is Elon Musk met zijn neurotechnologiebedrijf Neuralink, implanteerbare hersen-machine-interfaces aan het ontwikkelen. Dit wordt een soort Hey-Google in je hoofd. “Denk” een vraag, en het antwoord komt via de link als vanzelf in je gedachten. Nog niet zo lang geleden was dit sciencefiction, nu is de verwachting dat dit jaar de eerste experimenten met mensen worden gestart. En of je nu een Millenial of Babyboomer bent, een oldschool nerd, digital savvy, -native of -immigrant, op dit punt zijn we allemaal nog digital Infants.

Wat doet het met de mensheid wanneer kunstmatige intelligentie slimmer is dan de slimste mens?

-

Transformeren naar een nieuw tijdperk

We staan als mensheid op het punt te transformeren naar een nieuw tijdperk. Niet iets wat in de verre toekomst gaat plaatsvinden, maar iets dat misschien wel 3 van de huidige 4 generaties op de werkvloer gaat meemaken. Dus laten we de betekenis van de gehypte business-term Digitale Transformatie nog eens goed tot ons door laten dringen. Wat doet het met ons wanneer de ‘baan’ waar we al 20 jaar onze identiteit omheen hebben gebouwd ophoudt te bestaan? Wat doet het met het ego van bijvoorbeeld een cardioloog wanneer een computer beter blijkt in het herkennen en opereren van een hartafwijking dan hij zelf? Wat doet het met de mensheid wanneer kunstmatige intelligentie slimmer is dan de slimste mens?

Blog - Conclusion Consulting Het inzicht van vandaag is de business van morgen!

Is uw organisatie en team klaar voor de toekomst?

Misschien zijn dit niet de business vragen waar we dagelijks over na denken, maar mijn vraag is of we er wel voldoende bij stil staan. Wat doet het met je? Maakt het je onzeker, angstig, geïrriteerd of boos? Of ben je nieuwsgierig en kun je niet wachten om te zien wat de toekomst allemaal gaat brengen? Wat het ook met je doet, ik denk dat we in deze snelle tijd allemaal een beetje visionair moeten worden. De digitale ontwikkeling zal ons voorstellingsvermogen weliswaar steeds weer inhalen, maar met onze verbeelding kunnen we de vormende toekomst wel beïnvloeden.

Met Conclusion heb ik een programma ontwikkeld waarmee we klanten helpen visionair te denken, zodat de transformatie van hun organisatie met vertrouwen kan worden ondergaan. 

Meer weten over dit topic?

Neem contact op!

Frans van der Pluijm

Frans van der Pluijm

Business Consultant
fvdpluijm@conclusion.nl