Software op Maat: de oplossing voor jouw IT-behoeften!

Eindelijk, die langverwachte applicatie is klaar voor gebruik. Echter, bij de daadwerkelijke implementatie stuit je onverwacht op een teleurstelling. De applicatie lijkt niet aan de sluiten bij de gebruikerseisen en de beoogde gebruikers omarmen de applicatie niet zoals gehoopt. Het is ronduit frustrerend en roept de vraag op: waar gaat het precies mis?

30 september 2021   |   Blog   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Conclusion Consulting - COA­CHING- EN TRAI­NINGS­PRO­GRAM­MA’S LEI­DER­SCHAP

Veelvoorkomende oorzaken

Het komt regelmatig voor dat een applicatie niet volledig voldoet aan de verwachtingen van gebruikers. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waarbij wij vaak een mismatch zien tussen diverse gebruikerseisen, suboptimale begeleiding tijdens de implementatie, of een onvolledige vertaalslag tussen de zakelijke behoeften en de IT-implementatie. Dit resulteert niet alleen in aanzienlijke tijd- en geldverspilling, maar ook in een situatie waarbij gebruikers geconfronteerd worden met een onvolledige oplossing. Bovendien wordt het IT-team belast met het extra onderhouden van een applicatie die niet het gewenste resultaat oplevert.

Niet de zoveelste applicatie…

De beoogde gebruikers staan niet te springen om weer iets nieuws te proberen en managers hebben al genoeg aan hun hoofd. Hoe zorg je er nu dan toch voor dat de applicatie écht doet wat de gebruikers nodig hebben en het implementatietraject feilloos verloopt? Een uitdagende situatie, dat is zeker. Uiteindelijk streef je naar het volgende:

  • Een applicatie die naadloos aansluit bij de gebruikerseisen.
  • Een efficiënt ontwikkeltraject met een goede vertaalslag tussen business en IT.
  • Een zorgeloze implementatie die resulteert in maximale acceptatie.

De oplossing: Software op Maat

Met onze uitgebreide ervaring hebben wij een aanpak ontwikkeld waarmee we deze doelstellingen kunnen realiseren. Onze aanpak richt zich op end-to-end applicatieontwikkeling, waarbij we niet alleen het ontwikkeltraject belichten, maar ook de harmonie tussen bedrijfsprocessen, de gebruiker en de applicatie in acht nemen. De kracht van Conclusion Consulting ligt in de combinatie van verschillende expertises die samen zorgdragen voor een mensgerichte oplossing en een effectieve implementatie. Op deze manier kunnen wij jouw organisatie ontzorgen.

Meer dan twintig jaar ervaring in het succesvol oplossen van klantvraagstukken.

✓ De expertise van het Conclusion ecosysteem stelt ons in staat een brug te slaan tussen de zakelijke behoeften en de IT-wereld, waardoor we een volledige end-to-end oplossing kunnen aanbieden.

Conclusion Consulting is benoemd tot een van de beste verandermanagementkantoren van 2023 door Consultancy.nl.

Herken jij je in bovenstaand verhaal?

Als dit verhaal je bekend voorkomt, nodigen we je graag uit. Een vrijblijvende gedachtewisseling biedt de gelegenheid om dieper in te gaan op de specifieke pijnpunten binnen jouw organisatie en om te ontdekken hoe wij kunnen bijdragen aan het optimaliseren van jouw IT-oplossingen. Onze collega's Anneloes, Fleur en Amy staan klaar om je uit te nodigen voor een inspirerende sessie (én een lekkere kop koffie) bij ons op kantoor. Liever bij jou langs? Dat doen we ook graag. Samen zetten we de volgende stap in jouw traject.

De kunst is om complexiteit om te zetten naar eenvoud, zonder mens en techniek te kort te doen

Anneloes Leuvering

Business Consultant

Anneloes Leuvering Conclusion Consulting

Een duidelijke vertaalslag tussen de gebruikerswensen en IT maken de implementatie tot een succes

Sander Pieters

Business Consultant

Business Consultant Sander Pieters

Op zoek naar de optimale fit van je IT-oplossing?

Laten we in gesprek komen.

Anneloes Leuvering Conclusion Consulting

Anneloes Leuvering

Consultant
anneloes.leuvering@conclusion.nl