Software op Maat helpt je verder met de optimale fit van je IT-oplossing

Eindelijk, die langverwachte applicatie is klaar voor gebruik. Vervolgens blijkt-ie in de praktijk echter niet aan te sluiten bij de gebruikerseisen. De beoogde gebruikers omarmen de applicatie dan ook niet. Dat is op zijn zachts gezegd balen. Maar waar gaat het dan mis?

30 september 2021   |   Blog   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Conclusion Consulting - COA­CHING- EN TRAI­NINGS­PRO­GRAM­MA’S LEI­DER­SCHAP

De meest voorkomende oorzaken

Wees gerust, je bent niet de enige die zich dit afvraagt. Wij komen deze situatie regelmatig tegen bij onze opdrachtgevers. In de praktijk ervaren we dat bovenstaand probleem vaak wordt veroorzaakt door een mismatch tussen de verschillende gebruikerseisen, een suboptimale implementatiebegeleiding of een onvolledige vertaalslag tussen business en IT. Met als resultaat dat er veel tijd en geld is gespendeerd aan de ontwikkeling, terwijl de gebruiker achterblijft met een onvolledige oplossing en IT een extra applicatie heeft te onderhouden.

Niet wéér iets nieuws ...

Hoe zorg je er nu voor dat de applicatie écht doet wat de gebruikers nodig hebben en dat het implementatietraject feilloos verloopt? Je managers zijn immers te druk en de beoogde gebruikers zien het steeds minder zitten om weer iets nieuws te gaan proberen. Een complexe situatie dus. Uiteindelijk wil je het volgende bereiken:

  • Een applicatie die optimaal aansluit bij de gebruikerswensen.
  • Een efficiënt ontwikkeltraject met een goede vertaalslag tussen business en IT.
  • Een zorgeloze implementatie die resulteert in maximale acceptatie.

De oplossing: Software op Maat

Op basis van onze ervaring hebben wij een aanpak ontwikkeld waarmee we bovengenoemde doelstellingen kunnen realiseren. Onze aanpak is gericht op end-to-end applicatie-ontwikkeling. Hierbij besteden we niet alleen aandacht aan het ontwikkeltraject, maar ook aan de harmonie tussen bedrijfsprocessen, de gebruiker en de applicatie. Bovendien dragen wij zorg voor een effectieve implementatie. Hiermee kunnen we voor jouw organisatie dus de zorgen uit handen nemen. Oftewel: Software op Maat.

Doordat wij binnen het Conclusion ecosysteem onze krachten bundelen, kunnen we dit soort casussen van kop tot staart faciliteren. Wij bouwen de brug tussen de mens en digitale techniek.

✓ Meer dan twintig jaar ervaring met het succesvol oplossen van klantvraagstukken.
✓ De kracht van het Conclusion ecosysteem stelt ons in staat een end-to-end-oplossing aan te bieden, van business tot IT.
✓ Conclusion Constulting is door Consultancy.nl benoemd tot ‘Beste verandermanagementkantoor van 2021’.

Herken jij je in bovenstaande?

Dan nodigen we je uit om vrijblijvend van gedachten te wisselen. Onze collega’s Anneloes, Fleur en Sander nodigen je graag uit voor een sparsessie (én een lekkere kop koffie) bij ons op kantoor. De ideale gelegenheid om van beide kanten inspiratie op te doen en voor jou om de volgende stap in je traject te zetten. Vind je het prettiger als we bij jou langskomen? Ook dat doen we graag.

De kunst is om complexiteit om te zetten naar eenvoud, zonder mens en techniek te kort te doen

Anneloes Leuvering

Business Consultant

Anneloes Leuvering Conclusion Consulting

Een duidelijke vertaalslag tussen de gebruikerswensen en IT maken de implementatie tot een succes

Sander Pieters

Business Consultant

Business Consultant Sander Pieters

Op zoek naar de optimale fit van je IT-oplossing?

Laten we ingesprek komen.

Anneloes Leuvering Conclusion Consulting

Anneloes Leuvering

Consultant
anneloes.leuvering@conclusion.nl