Conclusion ondersteunt bij VIPP 5

De initiële VIPP regeling voor de Nederlandse ziekenhuizen resulteerde in portalen waar patiënten hun persoonlijke dossier kunnen inzien. In de portalen worden gegevens zoals onderzoek uitslagen, berichtgeving en medicatiegegevens gebundeld in één overzicht. Hiermee neemt het gebruiksgemak en overzicht voor patiënten toe.

27 januari 2020   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Conclusion Consulting ondersteunt bij VIPP 5

VIPP is een waardevol initiatief van de Nederlandse Vereniging Ziekenhuizen (NVZ) in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wat de markt letterlijk in beweging heeft gebracht.

Nu staan we aan de vooravond van de komst van de nieuwe VIPP 5 regeling, waarbij er een stap wordt gezet om makkelijker informatie uit te wisselen en zo ook fouten terug te dringen.

Begin dit jaar wordt de nieuwe regeling gepubliceerd in de Staatscourant. De regeling faciliteert in de volgende stap – het gestandaardiseerd data uitwisselen met patiënt en andere zorginstellingen. De regeling is verdeeld in 3 modules

  1. Ontsluiten en aanbieden van data in een PGO
  2. Retour ontvangen van berichten van een PGO, i.h.b. vragenlijsten
  3. Informatie uitwisseling tussen ziekenhuizen onderling

De regeling kent niet alleen een ICT-component, maar richt zich ook op het gebruiksgemak van patiënten, trainen van zorgprofessionals en de impact op het zorgproces.

Conclusion staat dicht bij de maatschappij, dat resulteert zich in maatschappelijke kritische vraagstukken. De zorg is er één van! De bekwaamheid in kunde en IT-kennis vanuit ons unieke ecosysteem maakt ons een krachtige partner voor de begeleiding bij de implementatie van de VIPP 5 modules. Uw doel is onze missie. Conclusion staat voor uw doel, pragmatisch en transparant gaan wij te werk om uw doelstellingen te realiseren waarop u wordt ge-audit.

Conclusion slaat handen in een met de zorg voor nationaal belang.