Hoe zorg je voor evenwicht in jouw organisatie?

Is jouw organisatie in disbalans? Met het Business Evaluatie Model geven wij je inzicht in de huidige status van je organisatie. En belangrijker nog: je komt erachter welke structurele verbeteringen je kunt doorvoeren om de balans te herstellen.

27 september 2021   |   Blog   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Business Evaluatie Model-Conclusion-Consulting

Ben jij ook zo verandermoe?

Herken je dat? Aan inventarisaties en evaluaties geen gebrek, maar de processen zijn nog steeds niet helder. Mooie verbeterprojecten belanden ongebruikt in bureaulades, laat staan dat ze worden ingebed in de organisatie. Je collega’s en jij zijn te druk met de dagelijkse werkzaamheden om daarnaast ook nog het zoveelste verbetertraject op te pakken. Kort samengevat: jullie zijn verandermoe. De hoogste tijd om die vicieuze cirkel te doorbreken.

Leer je focuspunten kennen

Ga aan de slag met het optimaal inrichten van processen. En geloof ons: dat vreet geen energie, dat geeft energie. Knelpunten en omslachtige handelingen worden namelijk weggenomen. Dat maakt het makkelijker om goed werk te leveren. Verbeterprojecten kunnen alleen slagen als de organisatie op voorhand in balans is. Daarom heeft Conclusion Consutling het Business Evaluatie Model ontwikkeld. Met het model maak je in slechts 10 minuten per medewerker een dwarsdoorsnede van de organisatie. Op basis van de pijlers ‘purpose, proces en people’ krijg je inzicht in de huidige status van je organisatie en kom je er direct achter waar de focuspunten liggen voor jouw organisatie.

3 pijlers van het Business Evaluatie Model-Conclusion-Consulting

De 3 pijlers van het Business Evaluatie Model

  • Purpose
    Het hebben, vastleggen en uitstralen van een strategie geeft een organisatie bestaansrecht. Voor de gehele organisatie is het van belang dat zowel de strategie als het te verwezenlijken doel voor iedereen duidelijk zijn. Pas dan staan alle neuzen in dezelfde richting.
  • People
    Je medewerkers houden de organisatie draaiende. Hun bevlogenheid en betrokkenheid zijn daarom van groot belang. Ook leveren zij de kennis die nodig is om structureel te kunnen verbeteren.
  • Proces
    Een proces leidt een organisatie naar de juiste output. Wanneer het proces niet aanwezig of niet beschreven is, kan dit leiden tot ongewenste output, inefficiëntie en hogere kosten.

Verbetertrajecten die ook écht slagen

Afzonderlijk van elkaar zijn bovengenoemde pijlers geen toegevoegde waarde voor een organisatie. De processen kunnen helder en uitgewerkt zijn, maar zonder bevlogen medewerkers is het niet mogelijk om een optimaal resultaat te behalen. En andersom: een gedragen strategie en gedreven medewerkers leidden niet tot de juiste output als de processen niet duidelijk zijn. Het Business Evaluatie Model maakt snel inzichtelijk waar de knelpunten binnen je organisatie zitten, waardoor je ze direct bij de kern kan aanpakken. Het resultaat: maximale balans, waardoor verbetertrajecten dus ook écht slagen.

Gratis online advies

Wil je jouw organisatie in balans brengen en prestaties daadwerkelijk verbeteren? Onze business consultants gaan samen met jou aan de slag met het Business Evaluatie Model. Laat als een van de eerste vijf geïnteresseerden je gegevens achter en ontvang een gratis online adviesgesprek.

Aan de slag met het Business Evaluatie Model?

Laat je inspireren en laat je gegevens achter.

Meer weten over het Business Evaluatie Model?

Neem contact op!

Angelo Kaijser Conclusion Consulting

Angelo Kaijser

Managing Consultant
akaijser@conclusion.nl