Amy zet de stap richting consultancy bij Conclusion Consulting

Amy Jansen versterkt vanaf mei het team Prestatieverbetering van Conclusion Consulting. “Ik zet de stap richting consultancy omdat mijn kwaliteiten hier goed van pas komen en de steile leercurve mij erg aanspreekt.”

11 mei 2023   |   Blog   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Conclusion Consulting

Ervaring met digitale transformaties

Nadat ze meerdere gesprekken met andere partijen voerde, was Amy direct bij gesprek één met Conclusion Consulting positief verrast. “En dat gevoel is niet meer weggegaan. Je merkt aan alles dat het een mensgerichte organisatie is. Ik heb dan ook ontzettend veel zin in deze nieuwe stap.” Hiervoor werkte de business consultant zeven jaar bij een semi-publieke organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. “Hier had ik verschillende rollen. In mijn eerste rol was ik verantwoordelijk voor meerdere digitale transformaties binnen de organisatie. Ik houd ervan om lekker te graven in (digitale) bedrijfsprocessen. Waarom doen we bepaalde dingen en hoe kan dit beter en efficiënter? Hoe kunnen we technologie optimaal voor ons laten werken?”

Toekomstbestendige organisatie

Ook de ervaring die ze opdeed in haar tweede functie bij haar vorige werkgever, komt in Amy’s rol als business consultant goed van pas. “Ik werkte als Productmanager Innovatie aan het vergroten van het innovatieklimaat en de toekomstbestendigheid van de organisatie. Ik hield mij bezig met het ontwerpen en implementeren van nieuwe proposities die een bijdrage leveren aan een toekomstbestendige openbare ruimte. Wat dit zo leuk maakte, was de combinatie van ontwerpmethodes zoals design thinking, toegepast in telkens weer verschillende maatschappelijke thema’s, met verschillende stakeholders.”

‘Mij maak je blij met telkens een andere omgeving waarin ik me kan verdiepen’

-

Verandering en complexiteit

Als er iets is waar haar hoofd van aangaat binnen haar werk, is dat verandering en complexiteit. Amy: “Ik houd van het creëren en het analyseren. Waar ik minder waarde aan hecht, is een vast thema of onderwerp. Mij maak je blij met elke keer een andere context en omgeving waar ik me in kan verdiepen.”

Kunst van het verwonderen

Sinds haar kinderjaren is Amy de kunst van het verwonderen nooit verleerd. “We nemen altijd maar aan dat we bepaalde dingen zo doen, maar is dat wel de beste manier? Stellen we voldoende vragen om het echte probleem boven tafel te krijgen? Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen probeer ik het verschil te maken. Daarnaast ben ik sterk in het analyseren en visualiseren van complexe informatie en processen. Dit maakt dat mensen die met mij samenwerken vinden dat ik veel structuur en helderheid kan bieden in het proces, maar tegelijkertijd laat ik ook heel veel ruimte over voor creativiteit.”

Bosje bomen

Ter verwelkoming bij Conclusion Consulting ontvangt Amy geen bosje bloemen, maar een ‘bosje bomen’. Een stuk duurzamer - en hoe leuk is het als je weet dat er in Nederland én Mexico tien bomen op jouw naam staan? Zo zorgen we samen voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.