Ademwerk als sleutel voor (werk-)geluk

Een wisselend aanbod van workshops binnen het CHARGE vitaliteitsprogramma is belangrijk omdat collega’s verschillende  interesse gebieden hebben. Om zo dicht mogelijk bij onze organisatie te blijven vragen wij daarom onze collega’s input te leveren naar behoefte. Vanuit de actualiteit, gegeven input uit de organisatie en de balans van ‘zware’ en ‘luchtige’ onderwerpen richten we op deze manier onze vitaliteitsagenda in.

De laatste workshop die we hebben gevolgd in samenwerking met Mentally Fit, ging over duurzame prestaties. Best een  pittig onderwerp, met mogelijk zelfs wat confronterende informatie voor de deelnemers. Daarom hebben we een volgende activiteit bedacht om in kleine groepjes met elkaar te  wandelen tijdens  onze Walk & Talk en hebben we weer een andere keer een ademwerkworkshop gehad. Hier meer over in deze blog.

7 juni 2021   |   Blog   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

CHARGE Conclusion Consulting - Ademwerk als sleutel voor (werk-)geluk

Herkennen van stress

Als we het woord stress horen, denken we al snel dat dit negatief is. Echter, wij hebben als mensen stress nodig om te kunnen groeien. Door de juiste hoeveelheid stress te ervaren en daarna weer goed op te laden, ontwikkel je jezelf. Wanneer je te weinig stress ervaart in je leven, kan je ontwikkeling langzaam afbrokkelen. Bij stress  staat een goed herstel centraal. Het gaat fout als je wel die stress ervaart, maar niet genoeg herstelt. Misschien slaap je wel genoeg, maar ben je in je hoofd nog steeds bezig met werk. Dan krijg je niet de ruimte om goed genoeg te herstellen. De stress wordt dan chronisch en kan voor problemen zorgen. Ons doel van deze workshop was om onze collega’s bewust te maken van het verschil tussen positieve en negatieve stress, hoe je stresssignalen herkent bij jezelf en hoe je zelf actie kunt ondernemen. Op het einde van de workshop hebben we de Energy Game gespeeld, een mooie tool om de drempel te verlagen om met elkaar te praten over stresssignalen.

Eindelijk elkaar weer zien!

De social talk bij de koffieautomaat is in de tijd van de corona pandemie  weggevallen en juist dit is iets dat vele collega's aangeven te missen. Daarom is het extra belangrijk, om na een lange periode van enkel online contact, op een andere manier verbinding met elkaar te zoeken binnen de geldende regels van de overheid en Conclusion. In kleine groepen, samengesteld op basis van woonplaats, zijn we met elkaar gaan wandelen. Deze activiteit heeft er op een laagdrempelige manier voor gezorgd dat  collega’s weer met elkaar in verbinding kwamen en elkaar beter hebben leren kennen.

Adem in, adem uit…

Met bewuste ademhaling kun je een overgang realiseren tussen werk en ontspanning, het geeft je controle over je gezondheid en je stressniveau. Ook kan het ruimte geven aan emotionele ervaringen. Koen Brinkgreve heeft ons tijdens een online workshop geleerd bewust om te gaan met ademhaling. We hebben zelf met verschillende oefeningen ervaren wat de invloed van ademen is op je mindset en lijf. De combinatie van theorie en oefeningen maakte dat we concrete handvatten hebben om te ontspannen na een drukke werkdag, of juist focus te creëren tijdens de werkdag.

Are you in CHARGE of your energy?

-