4 jubilerende consultants: mooie momenten, memorabele mentoren en een blik vooruit

Marieke Avezaat en Patrick van der Voorn vieren hun 5-jarig jubileum bij Conclusion Consulting. Karel de Wit en Frans van der Pluijm doen daar met respectievelijk 10 en 15 jaar bij de club nog een schepje bovenop. Tijd voor een terug- en vooruitblik met de vier jubilarissen.

19 oktober 2022   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Jubilea

Wat zorgt ervoor dat jij zo lekker op je plek zit bij Conclusion Consulting?

Marieke: “Dat zit ‘m in de mix van een geweldig leuk team, de vrijheid die ik krijg en een organisatie die mega in beweging is. De boel wordt altijd lekker op stelten gezet. Daar gedij ik goed bij. Die vijf jaar zijn dan ook voorbij gevlogen.”

Frans: “Voor mijn gevoel heb ik de afgelopen vijftien jaar bij vier verschillende bedrijven gewerkt. Toen ik begon bij wat toen nog Conclusion Implementation heette, was het een jonge hondenclub met een we can do it-houding. Later werd het groter en professioneler, wat voor een ander klantprofiel en andersoortige opdrachten zorgde. Met de komst van Martijn Baak als directeur kwam dat hoge energielevel van de begindagen weer terug. Ik verveel me geen seconde.”

Patrick: “De flexibiliteit die Conclusion Consulting van je vraagt, past bij mij. De diversiteit in de opdrachten is groot en de organisatie volwassen. En tegelijkertijd is het totale chaos, in de meest positieve zin van het woord: jong en oud, groen en blauw, links en rechts. Heerlijk om daarbinnen mijn rol te kunnen pakken.”

Karel: “Hiervoor hield ik het nergens langer dan drie jaar uit, maar bij Conclusion Consulting loop ik inmiddels alweer tien jaar rond. Dat komt door de leuke, uitdagende opdrachten en door de hele fijne collega’s om me heen.”

Welk moment blijft jou altijd bij?

Patrick: “Ik ben een groot voorstander van co-creatie en experimenteren. Het is dan ook gaaf dat ik samen met een oud-collega het leiderschapsprogramma Battlefield to Business op poten heb mogen zetten. Dat programma heeft het thema Leiderschap binnen Conclusion Consulting op de kaart gezet. Dat werpt nu zijn vruchten af: het is opgenomen in onze onboarding, way of working en opleidingscurriculum. En we hebben het programma mogen uitrollen voor heel wat klanten.”

Karel: “Mooie momenten zijn voor mij vooral de menselijke, met aandacht voor het individu. Sinds Martijn Baak aan boord is, is dat enorm gegroeid. Er is veel oog voor de menselijke maat en individuele belangen. Dierbare momenten zijn ook de trainingen die ik samen met collega Marieke Roep geef onder de noemer The Trusted Advisor. In twee dagen tijd geven we beginnende consultants een kickstart.”

Frans: “Dat zijn zo ontzettend veel momenten. Wat me als eerste te binnen schiet, zijn de teamdagen in Renesse met het ‘nieuwe’ Conclusion Consulting. Alles klopte. We waren voor het eerst met de hele nieuwe groep bij elkaar en ik kreeg meteen het gevoel: dit is een gave groep mensen die best eens voor langere tijd bij elkaar kan blijven.”

Marieke: “Toen we door corona met z’n allen thuis kwamen te zitten, gingen we nadenken over hoe we klanten toch konden blijven bereiken, binden en boeien. Vanuit het Conclusion ecosysteem werd er al snel een mooie studio ingericht, van waaruit we evenementen en kennissessies organiseerden. Samen de schouders eronder en op die manier relevant blijven, dát toont voor mij perfect de weerbaarheid en flexibiliteit van onze club.”

Aan welke mentor heb je op zakelijk vlak veel te danken?

Karel: “Al mijn hele werkende leven heb ik mensen om me heen waarmee ik over het vak, maar ook over persoonlijke ontwikkeling praat. Er is altijd wel een mentor aanwezig op de achtergrond. Zo heb ik ondermeer een hechte band met Frans. Vrij recent voerden we nog een indringend gesprek. Mooi dat dat kan.”

Frans: “Er zijn meerdere mentoren, maar de eerste die me te binnen schiet, is Etienne Valstar. Hij vormde samen met Martijn Baak de directie van Conclusion Consulting en zit nu bij AMIS, nog steeds binnen het Conclusion ecosysteem. Etienne kon mij goed aansturen en bijsturen. We zijn totaal verschillend, maar juist dat werkte goed. Vandaag de dag heb ik ook veel aan het radicale vertrouwen dat Martijn me geeft.”

Marieke: “Martijn Baak en ik zijn twee handen op één buik. De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel van hem geleerd. Maar ook managing consultant Anneke Zijlstra beschouw ik als een mentor. Zij is een inspirerend voorbeeld van vrouwelijk leiderschap. Geweldig om die twee om me heen te hebben.”

Patrick: “Vanuit mijn positieve ontwikkelingsgerichte focus draai ik ‘m graag even om. Ik volg als mentor dagelijks mijn eigen mantra: #leiderschapstartmettijdmakenvoorlerenvanelkaar. En vanuit dat mantra bied ik een luisterend oor voor gelijkgestemde, leergierige en nieuwsgierige mensen. Je bent als team zo sterk als de zwakste schakel, dus we moeten elkaars mentor zijn en daar als geheel sterker van worden.”

Waar denk en hoop je over nog eens vijf, tien of vijftien jaar te staan?

Frans: “De digitale transformatie gaat zo’n gigantische impact hebben op alles en iedereen, dus het is praktisch onmogelijk om vijftien jaar vooruit te kijken. Bij Conclusion Consulting zit ik op een mooie plek om een rol te spelen in die transformatie, dus ik blijf nog wel even.”

Marieke: “Ik ga bijna met zwangerschapsverlof, dus de komende tijd doe ik het rustiger aan. Als ik terugkom, voelt dat bijna als een nieuwe baan voor me. Er loopt mogelijk een groot contract af, wat zou kunnen betekenen dat er veel gaat veranderen voor mij. Dat vind ik spannend, maar vooral ook leuk. Het kan geen kwaad om buiten mijn comfortzone aan de slag te gaan.”

Patrick: “Over vijf jaar tot zeven jaar sta ik bekend als dé van boardroom tot werkvloer-creatieve-brutaal realistische-inhoudelijke expert op het gebied van de toekomst van werk. En ik inspireer en mobiliseer organisaties dan op het snijvlak van change, leiderschap en leren. Een hele mond vol, ik weet het. Ik ambieer ook een functie als strategisch adviseur, Toezichthouder of Commissaris.”

Karel: “Kijken we tien jaar verder, dan ben ik 68. Al doe ik het dan wellicht iets rustiger aan, ik hoop nog steeds dit werk te doen. Consultancy zit in mijn bloed en die rol zal ik niet zomaar neerleggen.”