De Conclusion Academy als gids voor een succesvolle digitale transformatie reis

Conclusion Consulting de consultancy club van Conclusion en bestaat 20 jaar. Artikel - De Conclusion Academy als gids voor een succesvolle digitale transformatie reis

21 juni 2020   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Conclusion Consulting 20 jaar business consultants

Conclusion Consulting is een consultancy club waar Business Consultants schouder aan schouder samenwerken met haar klanten en collega’s. Uniek aan deze club is de ruimte voor ondernemerschap. Het ondernemerschap om zelf ideeën te ontwikkelen en te implementeren. Ruim 4 jaar geleden had Steven van de Heuvel – Business Consultant en coach bij Conclusion Consulting – de drive een Conclusion Academy op te richten.  

Van vraag naar aanbod

Organisaties zijn continu in beweging. Het creëren van duidelijkheid over de (her)inrichting van de organisatie vraagt om het maken van keuzes over de verdeling van werkprocessen tussen afdelingen en teams en beoogde bijdragen van de te onderscheiden functies. Dit zijn trajecten waar wij als consultancy club dagelijks mee te maken hebben. Echter, de changes zitten niet alleen in de organisatie zelf. Het menselijk aspect is minstens zo belangrijk voor het slagen van een succesvol verandertraject.

De gedachte om trainingen aan te bieden speelde al enige tijd bij Steven. In zijn ervaringen met uiteenlopende klantvragen merkte hij een sterke behoefte naar persoonlijke coaching op maat. Deze coaching maakt niet alleen de klantteams beter op korte termijn, maar legt ook de focus op verbetering op lange termijn. Conclusion Consulting heeft de drijfveer kennis te delen. In dit geval delen we kennis met managers zodat wanneer de opdracht van onze Business Consultants is voltooid, de organisatie zelfstandig continu kan blijven veranderen.

Ik zag dat het voorbeeldgedrag van (in)formele leiders belangrijk is om ervoor te zorgen dat teams daadwerkelijk betere prestaties gaan leveren.

Steven van den Heuvel

Uitbreiding dienstenpakket

Ondernemerschap pur sang! Goede ideeën krijgen een kans. Bovendien is ondernemerschap één van de cultuurdragers van Conclusion Consulting. Met de krachtige gedachte om beter in te spelen op klantvraagstukken en de klant te voorzien in haar behoefte is de Conclusion Academy ontstaan.

Om daadwerkelijk impact te hebben met trainingen hechten we waarde aan leerinterventies die naadloos aansluiten bij de organisatievragen, vanzelfsprekend met een duurzaam karakter. Een eenmalige training heeft vaak impact op korte termijn.  Een cultuur van leren en verbeteren kan alleen worden gerealiseerd door tijd te reserveren voor leren en ontwikkelen, met focus op een langer termijndoel. Door ‘train the trainer’ programma’s aan te bieden, blended learning oplossingen te implementeren en bijvoorbeeld supervisie te faciliteren stellen we klanten in staat om een systeem van continu leren neer te zetten.

Voordoen, samen doen, zelf doen

Steven van den Heuvel

In de positionering is bewust gekozen voor maatwerktrainingen en coaching voor leiders. Met focusgebieden als digitale innovatie en strategie, wendbaar organiseren en team- en leiderschapsontwikkeling bieden wij trainings- en coachingstrajecten aan die aansluiten bij ons portfolio rondom prestatieverbetering, verandermanagement en leiderschap. Daarbij stimuleren we in al onze trainingen samenwerking, eigenaarschap en een proactieve mindset. 

Ontwikkeling maakt groei

Onze positionering is in de afgelopen vijf jaar steeds scherper geworden dankzij de feedback van klanten en collega’s. Om de kwaliteit van de trainingen te borgen en passend te houden aan onze primaire business, stelt Conclusion Consulting hoge eisen aan de kwaliteit. Dit doen we onder andere door nieuwe én bestaande trainingen te toetsen bij managers binnen het Conclusion ecosysteem. De Business Consultants spelen ook een belangrijke rol; zij spreken dagelijks de klant, weten wat de behoefte is en waar de Academy zich in kan ontwikkelen. Beide vormen van frequente feedback borgen de kwaliteit van de trainingen. De verbetering maakt dat we steeds grotere veranderprogramma’s begeleiden.

De trainerspool bestaat uit 15 consultants, ieder met een eigen expertise, persoonlijke stijl, trainings- en coaching ervaring. Stuk voor stuk gedreven door hun vakgebied. De kwaliteit van onze consultants voldoet aan minstens dezelfde criteria als de trainingen zelf. Zij maken het verschil. De consultants en coaches volgen daarom jaarlijks externe en interne trainingen om hun vaardigheden en skills hoog te houden.

Conclusion Consulting
Better Together