Onboarding

Vliegende start, zachte landing 

Onboarding Conclusion Consulting

Ons modulair Onboardingsprogramma ontwikkelt nieuwe mensen tot betrokken en bevlogen medewerkers. Zodat talent zich thuis voelt binnen jouw organisatie.

Een groeiende uitdaging voor menig organisatie: de juiste mensen aan boord krijgen én houden. Succesvolle onboarding speelt daar een zeer belangrijke rol in. Wij helpen je op weg met onze kennis, ervaringen en best practices. Daarbij zorgen we voor een inhoudelijke én leuke kennismaking met jouw organisatie en het team.

Conclusion Consulting
Onboarding

Zes pijlers voor succesvolle onboarding

Het Onboardingsprogramma van Conclusion Consulting is gebaseerd op zes pijlers. Elk met als doel de nieuwe medewerkers een zachte landing te bieden binnen de organisatie. De pijlers zijn verweven in het gehele programma en zorgen ervoor dat zij zich welkom voelen, er een gevoel van verbondenheid wordt gecreëerd, ze de bedrijfscultuur leren kennen en inzicht krijgen in de organisatie en klant(en).

Onboarden bij organisatie én team

Het drie maanden durende Onboardingsprogramma staat in het teken van onboarden bij de organisatie en onboarden bij het team. Na een intensieve welkomstweek en kennismaking met de buddy, volgt het reguliere programma. De specifieke invulling hiervan bepalen we samen. Via diverse activiteiten en trainingen maken we de nieuwe medewerkers wegwijs binnen de organisatie en het team. Daarnaast maken ze kennis met nieuwe collega’s, met elkaar en worden ze klaargestoomd voor het werkveld.

Onboardingsprogramma op maat

In co-creatie geven we de verdere programma-onderdelen zó vorm, dat deze aansluiten bij de behoeftes en het beoogde ontwikkelpad van jouw medewerkers. We zoeken naar een optimale invulling van het Onboardingsprogramma die goed aansluit bij de organisatie en past binnen de huidige processen. De inhoudelijke thema’s die spelen binnen jouw organisatie vormen de leidraad van het programma. Aanvullend kijken we gezamenlijk naar relevante opleidingen, workshops en trainingen. Zodat jouw nieuwe mensen met voldoende bagage presteren in het werkveld en door kunnen groeien binnen de organisatie.

Klaar om te pres(en)teren

Tijdens het programma gaan de nieuwe medewerkers aan de slag met een onboardingsopdracht, waarin zij de samenwerking opzoeken met andere recent gestarte collega’s. Op deze manier experimenteren zij met het werken voor de klant en laten ze zien dat ze in staat zijn om aan het einde van hun onboardingsperiode een waardevol product op te leveren. Om deze opdracht en tevens de onboardingsperiode af te sluiten, presenteren ze de uitkomsten tijdens de Dragons’ Den. Aan de Dragons, aan jou dus! Na deze feestelijke afsluiting zijn de nieuwe collega’s wegwijs binnen de organisatie, voelen ze zich betrokken en zijn ze klaar om vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan.

Betrokken en bevlogen medewerkers

Het resultaat van een succesvolle onboarding

Noortje van Laarhoven Conclusion Consulting

Noortje van Laarhoven

Service designer
noortje.van.laarhoven@conclusion.nl